Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №523 від 20.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наруга

Ні живих, ні мертвих, ні Бога…

За життя люди намагаються забезпечити себе найнеобхіднішим лише з однієї простої причини - щоб жити. Для мертвих потрібна лише пошана - пам’ять про них. На жаль, є ті, для яких ці слова зовсім не мають значення.

52-річний Сергій, житель села Миляч Дубровицького району, уже був раніше засуджений за “незаконне поводження зі зброєю”. Тоді суд виніс вирок про позбавлення його волі до двох років, проте Сергія звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

- Невдовзі чоловік вчинив знову злочин. 13 травня на кладовищі у рідному селі він демонтував і викрав три металеві рейки, встановлені на могилі, - розповідає заступник начальника Дубровицького РВ Микола БЕЛЕЛЯ.

Коли правоохоронці затримали чоловіка, він розповів, що сам ніде не працює, а випити й закурити завжди є бажання. От і вирішив “підзаробити” на металі. На сільському кладовищі він підійшов до трьох могил. На двох із них були таблички з надписами, прикріплені на металевих рейках.

- Я почав розгойдувати металеві рейки, на яких були ці таблички, таким чином витяг їх із землі. Від рейок повідривав таблички з прізвищами померлих та викинув убік, - пояснив Сергій. - Потім здав все на металобрухт, а за виручені кошти купив дві літрові упаковки вина та три пачки цигарок.

Згідно з вироком районного суду Сергія визнали винним у вчиненні зазначеного вище злочину та призначили йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Інший випадок стався на Рівненщині у жовтні цього року. До Рокитнівського райвідділу почали надходити заяви від жителів селища Томашгород про те, що з кладовища, на якому поховані їх рідні, невідомі особи викрадають з пам’ятників металеві швелера.

Аби швидше встановити осіб, причетних до цього злочину, працівники міліції розглянули декілька версій. Адже до скоєння цих ганебних крадіжок могли бути причетними хто завгодно: і бешкетники, і “металошукачі”. Дійсність виявилася банальнішою. З могил крав 58-річний житель Томашгорода, який потім усе відносив на пункт прийому металобрухту.

Як розповів т.в.о. начальника Рокитнівського РВ Сергій РУСАНІВСЬКИЙ, у вересні затриманий прибув на кладовище та, не маючи ані краплі поваги до померлих та їхніх рідних, здійснив наругу більше як над десятьма могилами - викрав з пам’ятників металеві швелера. Цю процедуру він повторював декілька разів, напевно, думав, що йому все зійде з рук.

Наразі слідчі райвідділу порушили кримінальну справу за ст.297 Кримінального кодексу України (“Наруга над могилою”). За протиправні діяння його чекає обмеження або позбавлення волі строком до трьох років.

20.10.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2011p. 
На головну сторінку