Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №523 від 20.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#В очікуванні

Наші спортсмени готові до Олімпіади в Лондоні

Наші спортсмени готові до Олімпіади в Лондоні

Нещодавно в Білій Церкві відбувся марафон “Росава-2011”, на якому два представники Обласної школи вищої спортивної майстерності (ОШВСМ) Катерина Карманенко та Іван Бабарика потрапили на п’єдестал. Завдяки цьому в загальнокомандному заліку Рівненщина посіла перше місце, а Іван Бабрика отримав іменну ліцензію на виступи на майбутній Олімпіаді в Лондоні.

Як зазначив директор ОШВСМ Віктор КУЗІН, наразі отримали так звані іменні ліцензії на участь в Олімпіаді троє спортсменів, які представляють Рівненщину.

- Загалом кандидатами до лав національної збірної на участь в Олімпіаді-2012 є 11 представників Рівненщини, - зазначив Віктор Кузін. - Наголошую, - це кандидати до збірної. Щодо володарів іменних ліцензій, власники яких автоматично стають членами української команди, то їх наразі отримали вихованці Ярослава Нечипорця Олена Бурковська та Іван Бабарика.

Своїми враженнями від виступів діляться й самі марафонці.

- Дуже задоволена своїми стартами в Білій Церкві, - зізнається Катерина Карманенко. - Я ні за ким не поспішала, ні під кого не підлаштовувалася. Спокійно бігла зі своїм часом і таким чином здобула медаль. Я не цікавилася кращими особистими результатами своїх суперниць, не зациклювалася на цьому. Можливо, саме тому вдалося рівно пробігти весь відрізок.

Ярослав Нечипорець зазначає, що час, показаний його вихованкою є на сім хвилин вищим за норматив Майстра спорту України й це при тому, що для Катерини це був перший марафон у кар’єрі. Щодо Івана Бабарики, то для нашого олімпійця білоцерківський старт був п’ятим і в чотирьох із них він був першим.

- Думаю, сам факт потрапляння на Олімпіаду - є мрією для кожного спортсмена, - каже Іван. - Перевірити свої можливості на рівні кращих легкоатлетів планети. Сама підготовка до головних стартів чотириріччя розпочнеться вже у січні. До цього планую взяти участь у двох марафонах. Де? Поки що не знаємо. Про це ми поміркуємо з тренером трошки пізніше. Однозначно, що це будуть змагання не в Україні, бо такого рівня стартів, а це не пізніше, чим перша половина березня, в нашій країні не проводиться. Головними фаворитами, звичайно, будуть представники африканського континенту, але не слід скидати з рахунку й європейців. Особисто намагатимуся потрапити до 15-ти кращих марафонців. Що з того вийде - побачимо безпосередньо у Лондоні.

Тренер спортсменів також сподівається, що спортивні чиновники місцевого рівня звернуть увагу на побутові умови спортсменів та забезпечать їх житлом.

20.10.2011Андрій ЄЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2011p. 
На головну сторінку