Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №524 від 27.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

“Нікому не кажіть”, -

шепотів нападник над головою

Теплого травневого вечора до дверей будинку самотньої 52-річної Галини постукали. Зважаючи на вечірній час, жінка запитала, хто там. Почувши у відповідь знайомі нотки у голосі, відчинила двері. “Проходь синочку”, - лагідно звернулась Галина до юнака, який часом навідувався до її будинку і так був схожим на її трагічно загиблого сина. Хто б міг подумати чи, ще б пак, передбачити, що прийдешній вечір кардинально змінить подальшу долю гостя і найближчі чотири роки він проведе уже по той бік колючого дроту.

За годину до опівночі до чергової частини райвідділу міліції у Березному зателефонувала стривожена жінка і у розпачі повідомила - її пограбували. Правоохоронці на місці події намагались оперативно вирахувати нападника, однак жінка відмовлялась виказувати його особу. Потерпіла лишень показувала понівечений палець правої руки, звідки зловмисник зухвало стягнув обручку та вуха, з яких цинічно зірвав золоті сережки. Крім цього, на шиї у потерпілої чітко виднілися синці від удушення. Від жінки міліціонери дізналися небагато - нападника звали Денисом і заходив він сюди частенько.

Зловмисника вирахували за лічені години. Але тоді за місцем проживання у сусідньому з Березним селі його не знайшли. Не з’явився він вдома і упродовж наступних двох днів. Та правоохоронці продовжували шукати підозрюваного. Як виявилось згодом, Денис, власне, нікуди і не зникав. Витративши гроші, отримані від продажу викрадених золотих виробів, він повернувся додому, де його і затримали.

Згодом стало відомо, що разом із потерпілою хлопець запивав горе: вона через втрату чоловіка та сина, а він - через життя, яке ніяк не складалося, бо 26-річний Денис умовно відбував покарання за скоєну крадіжку.

- Того вечора дорога й привела його до знайомої тітки, - коментує начальник слідчого відділення Березнівського РВ Олег СЕРЕДА. - Випивши все принесене із собою, гість захотів вийти на вулицю, але за мить жінка відчула на своїй шиї міцно затиснуті пальці. Їй забракло повітря. Зловмисник зіштовхнув її зі стільця на підлогу - Галина втратила свідомість. Не дивлячись їй в очі, Денис лише шепотів над головою: “Нікому не кажіть”. Прийшовши до тями, Галина, наче крізь туман чула, як нападник наказав їй зняти обручку. Отримавши відмову, чоловік жорстоко зірвав каблучку з пальця і лише тоді залишив оселю. Шокованій жінці ще вистачило сил звернутися по допомогу.

Денис розкаявся у скоєному. І чи не щоразу на його очах з’являлися сльози. Вперше вони наповнили його очі, коли чоловік усвідомив сутність свого вчинку та невідворотність покарання за скоєне. Плакав він і під час затримання та провадження слідчих дій, і в залі суду. Щоправда, щоразу просив пробачення.

За цим фактом була порушена кримінальна справа за статтею “грабіж”, однак під час провадження досудового слідства злочин було перекваліфіковано та скеровано до суду з обвинуваченням у скоєнні розбійного нападу із застосуванням насильства, що є небезпечним для життя у момент заподіяння.

Санкція зазначеної статті передбачає до семи років позбавлення волі. Нещодавно Березнівський районний суд виніс вирок у цій справі - Дениса засудили до чотирьох років та двох місяців позбавлення волі.

Дивно, що такий сентиментальний та беззахисний у душі чоловік виявився таким жорстоким у реальності…

27.10.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2011p. 
На головну сторінку