Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №524 від 27.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини медицини

З Президентом до Куби за здоров’ям

Разом з Президентом України Віктором Януковичем до Куби полетіла Тетяна М’ялик із села Воронки Володимирецького району. У 2009 році внаслідок нещасного випадку дівчинка отримала численні травми. Таню лікували у Володимирецькій центральній районній лікарні, клініках Харкова, Донецька та Києва. Загалом за три роки дівчинці зробили майже три десятки операцій. Втім потрібне подальше лікування, але вже за кордоном. Оплатити його батьки Тетяни неспроможні. Мати - доярка, батько - інвалід першої групи, а до цього працював робітником у лісі. У родині 8 дітей - 4 хлопчики і 4 дівчинки. Старшому - 23 роки, а молодшій дівчинці - лише два. Тож родина попросила допомоги в Президента України. Відтак, у подальшому дівчинкою опікуватимуться лікарі на Кубі.

Готуємося до епідсезону

Щороку на грип та ГРВІ хворіє кожен сьомий житель області, констатують фахівці. Нині медики поставили такий діагноз 3857 краянам, з них майже 3 тисячі дітей. А це 66 відсотків до епідпорогу. Водночас у Гощанському та Здолбунівському районах уже 70 та 74 відсотки відповідно, а в містах Кузнецовськ і Дубно - 80 та 85 відсотків.

Під час протиепідемічної комісії медики прозвітували заступнику голови ОДА Світлані САД, що запаслися ліками, розробили графіки чергувань у вихідні та підготували інфекційні відділення і додаткові ліжка, які можна буде використовувати за потреби.

Разом із тим заступниця доручила провести районні протиепідемічні комісії та домовитися про співпрацю з представниками аптечної галузі. Медики мають узгодити перелік дієвих профілактичних та лікувальних препаратів, а фармацевти - подбати про їх наявність у сільських, районних і міських аптеках. Тим часом найдієвішим методом профілактики епідеміологи вважають щеплення, а тому радять краянам використовувати зареєстровані вакцини. Передусім рекомендують подбати про групи ризику - дітей, вагітних, людей, схильних до захворювань, та старших 65 років, а також працівників тих галузей, які найчастіше контактують з людьми.

За благодійні внески утримують невідкладну допомогу

З початку року 58,5 тисячі краян отримали безкоштовну ургентну допомогу. Ще 21 555 жителів області безоплатно прооперували. Адже з липня минулого року на Рівненщині відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, ургентну допомогу надають безкоштовно, спрямовуючи на це благодійні внески. За ці кошти кожен медзаклад закуповує добовий, а в реанімації - триденний запас ліків. Так, в області безкоштовно провели кожну другу операцію, а кожен третій хворий, госпіталізований у стаціонар, отримав безоплатну невідкладну допомогу. З початку року люди сплатили понад три мільйони гривень благодійних внесків. З них 2 мільйони 792 тисячі спрямували на ургентну допомогу.

27.10.2011



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2011p. 
На головну сторінку