Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №524 від 27.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знайомі незнайомці

Грецький горіх називають царським

(Закінчення. Початок у минулому номері) Фундук зберігає життя Існує легенда, за якої під час неврожаїв, коли не було ні пшениці, ні рису, деякі народи досить непогано переносили суворі зими завдяки запасам фундука. Бо плід горіха складається з органічних кислот, білку, вітамінів В, Е, кальцію, магнію, калію, заліза. Особливо він корисний при дитячому та дієтичному харчуванні. Перше, що можно лікувати за допомогою фундука - серцево-судинна сиситема. Калій та кальцій, що містить продукт, позитивно впливають на стінки судин та серцевий м’яз, допомагаючи їм залишатися еластичнтими. І взагалі, все, що стосується судин, вен, можна виправити за домогою цього чудодійного горіха.

Фісташки ростуть на дереві

Фісташки відрізняються від інших горіхів найбільшою раціональністю складових. Ці горіхи за вмістом вітамінів групи В можуть посперечатися із яловичею печінкою, особливо вітаміном В6, всього 10 горішків на день забезпечать Вас добовою нормою. Фенольні з’єднання зберігають наш організм молодим та бадьорим. Це єдиний горіх, що містить каротиноїди, які укріплюють косні тканини: скелет, кості, зуби, а також зберігають наш зір у відмінному стані. Фісташки корисні при хворобах печінки, при серцево-судинних захворюваннях.

Бразильський горіх з Бразилії

Бразильський горіх запобігає, сповільнює, а деколи і зупиняє розвиток різноманітних пухлин, допомагає у лікуванні безпліддя, перешкоджає ранньому клімаксу. Він рекордсмен за вмістом селену, який називають елементом довголіття. Але з цим горіхом слід бути обережним, оскільки селен дуже швидко накопичується в організмі. Для дорослої людини достатньо лише 2 горіхів на день.

Взагалі, слід пам’ятати, що помірність має бути присутня скрізь.

27.10.2011Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2011p. 
На головну сторінку