Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №524 від 27.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Коротко

Рівняни - серед кращих

Минулого тижня в Ужгороді пройшов Відкритий Міжнародний Чемпіонат Закарпаття з Кйокушінкай Карате серед дітей, дорослих та дівчат. На змаганнях вдало виступили й рівненські спортсмени під керівництвом студента РДГУ Євгена Вєтрова.

Загалом у турнірі виявили бажання взяти участь понад 175 бійців із Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Київської, Рівненської , Черкаської, Одеської областей, а також з Німеччини та Грузії. Прогнозовано найбільше призових місць здобули господарі турніру. Підопічні Євгена Вєтрова також не пасли задніх і порадували наставника двома срібними медалями, які здобули Євген Єфіменко (НВК “Престиж”) та студентка РДГУ Юлія Горбова. Сам тренер, крім цього, без помилок впорався і з нелегкою судейською ношею, за що отримав почесний Кубок за арбітраж боїв.

Путівки на чемпіонат Європи здобуто

У Білій Церкві пройшов чемпіонат України з кросу, де спортсмени Рівненської області зайняли сьоме загальнокомандне місце.

Переможцями серед наших легкоатлетів ставали Світлана Станко (дистанція - 8 км, тренер - Володимир Захожий) та Анна Мігель (3 км). Крім цього, вихованка Андрія Попеляєва здобула срібло на дистанції вісім кілометрів. Медаль такого ж ґатунку дісталася Михайлу Іверуку (10 км) і бронзову медаль здобув Вадим Слободенюк (3 км). За крок до п’єдесталу зупинився ще один рівнянин, Дмитро Сірук, але і цей результат дозволив земляку потрапити до складу збірної України, яка в листопаді візьме участь у Чемпіонаті Європи з кросу в Словенії. Також цієї честі удостоїлися Михайло Іверук та Світлана Станко.

Бронза Шамбір та Крупені

У Голландському Роттердамі завершився чемпіонат Європи з боксу серед жінок. У підсумку національна збірна України посіла третє загальнокомандне місце, завоювавши сім медалей: одну золоту та срібну й п’ять бронзових нагород.

Вагомий вклад в успішний виступ української делегації зробили рівнянки Іванна Крупеня (в.к. до 57 кг) та Катерина Шамбір (+81 кг). Вихованки Олександра Мартиненка відзначилися бронзовими нагородами. Золото чемпіонату Європи з боксу на рахунку Наталії Бірюк із Миколаєва. Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав призерок світової першості, їх тренерів та керівництво Федерації боксу та побажав успішного дебюту вітчизняного жіночого боксу на Олімпійських іграх наступного року в Лондоні

Наш гросмейстер другий на чемпіонаті світу

У польському місті Млава відбувся чемпіонат світу з шашок серед спортсменів з вадами зору. У змаганнях взяли участь 14 спортсменів з 3 країн світу. У цих змаганнях брала участь збірна команда України, до складу якої входить спортсмен з Рівненщини, майстер спорту України Леонід Іткін.

Змагання проводились за Швейцарською системою. Здобувши три перемоги і чотири нічиїх та не програвши жодної партії, Леонід Іткін поступився лише одним очком лідеру. Стільки ж очок, як земляк набрали ще два майстри спорту України міжнародного класу з Донецька. Утім у додатковому матчі Леонід Іткін все-таки здобув срібну нагороду чемпіонату світу.

27.10.2011Андрій ЄЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2011p. 
На головну сторінку