Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №524 від 27.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

ВСЕ ПРО СЕРІАЛИ

що ви хотіли дізнатись, але соромилися запитати

“Як і детективи, серіали люблять усі. Просто дехто соромиться у цьому зізнатися” (Афоризм невідомого). Дорогі шановні друзі! “Рівне - Ракурс” презентує нову рубрику, присвячену найрізноманітнішим серіалам - і “старим добрим”, і сучасним найрізноманітніших жанрів - від ситкомів (ситуативних комедій) до фільмів жахів. Свої запитання Ви можете задати ведучому рубрики Олесю Поліщуку за електронною адресою: aieks_p30@mail.ru, або надіславши смс на номер мобільного: 096-964-61-21.

- Олесь, розкажіть про серіали “Закрытая школа” та його закордонний аналог “Чорна лагуна”. Коли і на якому каналі їх можна переглянути, - вкотре радує своїм запитанням Лариса з Рівного.

- Ларисо, “Закрита школа” є аналогом та адаптацією іспанського телесеріалу “Чорна лагуна”, а не навпаки. “Закрита школа” - це російський містичний телесеріал. Дія відбувається у старовинній дворянській садибі, побудованій майже 200 років тому графом Щербатовим. Після революції тут був притулок для

безпритульних, під час Великої Вітчизняної війни - шпиталь. Потім у ній став працювати дитячий будинок №8. На початку 2000-х років будинок викупили під приватну школу-інтернат, в якій у наші дні і розгортаються події.

Серіал розповідає про життя учнів та викладачів елітної школи-пансіону “Логос”, розташованої у старовинній садибі посеред похмурого, але мальовничого лісу. У їх замкненому світі всі переживання набагато гостріші, аніж у звичайному шкільному житті. Незважаючи на зовнішнє благополуччя - хлопці, які відірвані від рідного дому, дуже вразливі і часто самотні. Вечорами вони розповідають один одному страшні легенди про ліс, який оточив глухою стіною школу, кажуть, ніби у ньому живуть дивні істоти і безслідно зникають люди. Дуже скоро всі дізнаються, що правда набагато страшніша легенд. Після зникнення вчителя історії, учні починають самостійне розслідування... Шкільна прибиральниця втекла з психіатричної клініки, кухар обшукує всі кути школи, завуч розривається між директором і фізруком, а лісом блукає двометровий монстр. В історії фігурують одинадцять основних персонажів. У ході сюжету з’ясовується, що у кожного з них є свої таємниці та скелети в шафі. Словом, чим далі в ліс - тим більше дров. Серіал є досить рейтинговим і транслюється на російському каналі СТС та на інших телеканалах.

“Чорна лагуна” (ісп. El internado) - іспанський містичний серіал, який виходив на екрани у себе на батьківщині на каналі “Антена” з 2007 до 2010 року. Сюжет, як зазначалося, досить схожий: фармацевтична компанія “Ottox” на чолі з групою нацистів проводила експерименти над дітьми у дитячому будинку “Чорна лагуна”. Через роки один з колишніх вихованців цього дитячого будинку, Гектор де ла Вега знову відкриває “Чорну лагуну”, але тепер як елітну школу-інтернат, куди впливові сім’ї Іспанії відправляють на навчання своїх дітей. Маркос зі своїми друзями - Іваном, Кароліною, Віккі, Рокі і Хулією - після загадкової смерті їхнього друга Каетано розуміють, що в інтернаті кояться незрозумілі речі, і намагаються розслідувати все, що відбувається у стінах школи. У Росії серіал транслюється на телеканалі AXN SciFi.

27.10.2011Олесь ПОЛІЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2011p. 
На головну сторінку