Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №525 від 03.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Олег Червонюк допомагає обдарованим школярам

Олег Червонюк допомагає обдарованим школярам

Нещодавно до редакції потрапив доволі цікавий лист, адресований керівнику Льонокомбінату Олегу Червонюку від адміністрації Рівненського природничо-математичного ліцею “Елітар”.

У листі, зокрема, йдеться: “Адміністрація Рівненського природничо-математичного ліцею “Елітар” звертається до Вас із проханням підтримати інтелект міста та сприяти організації і поліпшенню роботи з обдарованими дітьми, які цікавляться математикою, допомогти участі команди навчального закладу у Всеукраїнському турнірі юних математиків. Оскільки участь у турнірі передбачає оплату.., то Рівненщина не має можливості представляти свій край у Всеукраїнському конкурсі.

Просимо Вашого сприяння у виділенні потрібних коштів для участі у ТЮМі”.

Чому автора так зацікавив цей лист?

Наша держава декларує безкоштовну середню освіту. Щороку на неї виділяють шалені гроші. Чому ж тоді для участі обдарованих дітей у Всеукраїнському турнірі коштів у бюджеті немає? Бо як інакше можна перевірити рівень знань учнів на різного роду олімпіадах, конкурсах та турнірах? В усіх цивілізованих країнах обдаровані діти отримують державну допомогу та сприяння, бо саме вони потім складуть наукову та бізнес еліту і працюватимуть на державу, роблячи її ще сильнішою.

Юним рівненським математикам пощастило. Олег Червонюк оплатив участь рівненської команди в турнірі і після її повернення додому в Рівненському природничо-математичному ліцеї “Елітар” відбулася святкова церемонія нагородження, на яку був запрошений і сам Олег Червонюк.

Директор ліцею, відомий в області освітянин Олег ЖЕЛЮК розповів присутнім про те, наскільки важлива була участь у турнірі кращих вихованців ліцею. Серед 24 команд, які змагалися, нашу область представляла лише команда “Елітару”. Виявляється, рівненські математики раніше ніколи не брали участь у Всеукраїнському турнірі юних математиків. При цьому виступили на досить високому рівні. Про це свідчить, зокрема, диплом третього ступеню, який виборола наша команда та той факт, що серед десяти найкращих юних математиків України є рівняни.

Особливо дякував Олег Желюк пану Червонюку, без допомоги якого наша команда не змогла б взяти участь у турнірі. Він зазначив, що для всіх вихованців ліцею участь у такому престижному математичному турнірі є загальною перемогою.

У свою чергу Олег Казимирович у виступі зазначив, наскільки сьогодні потрібні нашій державі науковці. За його словами, останнім часом на світових змаганнях юних математиків здебільшого перемагають китайці. Це відбувається не через якісь надприродні здібності юних громадян КНР. Талановиті діти є в кожній країні, але далеко не всі вони мають можливість розвинути свій талант. Китайська ж влада добре розуміє, що інвестиції в талановиту молодь - це найкраща запорука стабільного розвитку економіки держави у майбутньому. Саме тому, коли до Олега Червонюка звернулась адміністрація ліцею, він, розуміючи значення для обдарованих рівнян участі в турнірі, зробив все для того, аби рівненська команда отримала можливість помірятися силами з однолітками зі всієї України.

Автор подумав, добре, що в нас є такі широко мислячі економічні націоналісти, як Олег Червонюк, які беруть на себе ті зобов’язання, які взагалі-то повинна виконувати держава. Бо який стосунок мають до виробництва тканин вихованці ліцею і турнір юних математиків? Зрозуміло, ніякого. Однак, для майбутнього нашої держави, для її економічної незалежності, для добробуту її громадян допомога обдарованим дітям вкрай необхідна.

Треба було б іншим нашим керівникам та бізнесменам подумати над тим, чи не настав час перейти від змагання, у кого машина чи будинок дорожчий до інших змагань - хто більше допоможе обдарованим дітям, хто швидше на своєму виробництві оновить обладнання, хто створить більше робочих місць. Тим більше, що приклад добрих справ є.

03.11.2011Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 03.11.2011p. 
На головну сторінку