Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №235 від 13.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нове в герніології

Грижу »вб’ємо» сіткою

Минулої середи в Рівненський обласний лікувально-діагностичний центр ім. Поліщука завітав хірург із Грузії, професор Гвенетадзе, який днями прооперував жителя Сарненщини Михайла Бєлотєла, хворого на грижу. Матеріали відеозйомки цієї незвичайної операції на великому екрані мали змогу бачити журналісти й хірурги нашої області.

Вже наступного дня прооперований пацієнт розповідав представникам місцевої преси, який він щасливий. Чоловік переніс три операції через це захворювання, і тільки тепер відчув себе повноцінною людиною.

Новітня методика, котра практично виключає ризик рецидиву захворювання, полягає у використанні сітки, яку вшивають пацієнту на місці видалення грижі. Щоправда, лікарі обласного лікувального центру ім.Поліщука й раніше застосовували цей метод, оперуючи грижі. Втім, вони використовували дещо іншу технологію і матеріал імпортного виробництва. Тепер з’явилися вітчизняні сітки: значно дешевші і якісні.

Так, це чудова перспектива для жителів нашої області, проте краще під скальпель не потрапляти. Як же виникає це захворювання? Грижі живота, як правило, виникають через надмірну фізичну працю та підняття важких предметів. Не бережуть себе люди, тяжко працюючи. А варто було б!

13.04.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 13.04.2006p. 
На головну сторінку