Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №529 від 01.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Корець без стяга

Нещодавно з центральної площі Корця зник прапор, зшитий з жовтого та блакитного полотнищ, без державної символіки. Для чого він знадобився двом 17-річним дівчатам, встановлять правоохоронні органи.

“Дитячі” гроші скоро будуть

Проблема із виплати так званих “дитячих” коштів виникла на Рівненщині. Щоразу перевіряючи свої рахунки молоді матусі бачать там дірку від бублика.

Це тимчасово, запевняють обласні чиновники, позаяк область отримає 136,2 мільйона гривень, передбачені на грошові виплати для дітей. Відтак, проблему усунуть.

Конкурс оголосили

До 28 грудня відкритий конкурс на подання заявок на зайняття посади ректора “Острозької академії”. У ньому можуть взяти участь громадяни України, які вільно володіють українською мовою, мають звання професора, науковий ступінь доктора або кандидата наук, а також стаж науково-педагогічної діяльності не менше 10 років.

Борги ростуть

Цьогоріч за електроенергію споживачі області заборгували майже 12 мільйонів гривень, загальний борг становить 37 мільйонів гривень. Водночас за теплову енергію недоплатили 78,5 мільйона гривень, а за газ лише борг поточного року складає майже 24 мільйони гривень.

Крім того, теплопостачальники Рівненщини спожили імпортного енергоресурсу на понад 180 мільйонів гривень, з яких оплатили лише 62 відсотки. Такий рівень, пояснюють керівники підприємств комунальної теплоенергетики, через збиткові тарифи.

Найкращий спортзал буде у Людині

Нині у селі Людинь Дубровицького району трудиться майже сотня будівельників. До кінця року вони мають завершити сучасну спортивну базу, яку споруджують за новітніми технологіями. Вже утеплили фасад, встановили енергозберігаючі вікна, облаштували душові, санвузли та роздягальні, підключили до комунікацій. Нині будівельники завершують внутрішні роботи та займаються благоустроєм території. Увесь проект обійдеться у понад три мільйони гривень. На переконання голови Рівненської ОДА, це буде один із найбільших і найкращих сільських спортзалів.

Майже докопали

Солодкі корені викопали на 97 відсотках площ. За декілька днів збір урожаю планують закінчити. Нині роботи завершують сільгоспвиробники Радивилівського, Рівненського та Корецького районів. Тим часом вже на сьогодні аграрії накопали 973 тисячі тонн, сподіваються ж на урожай в понад мільйон тонн.

Сьогодні на цукрові заводи вже надійшло 560 тисяч тонн солодких коренів, із яких 514 тисяч тонн переробили, виготовивши 74 тисячі тонни цукру. Це майже вдвічі більше, ніж потреба для рівненчан.

01.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 01.12.2011p. 
На головну сторінку