Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №530 від 08.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У місті

Боротьба за Привокзальну площу

Cправжні баталії розгортаються біля залізничного вокзалу в Рівному. Міська влада наполягає - стихійних кіосків на Привокзальній площі не має бути, підприємці стверджують: працювати їм дозволило Рівненське державне підприємство “Рівнеавтотранссервіс”. Крапку у цьому питанні мають поставити 10-12 грудня.

Кіоски на Привокзальній площі з’явилися давно. Підприємці чемно підписували договори з управлінням архітектури і містобудування та управлінням торгівлі, погоджували усе в санстанції, пожежників тощо. Однак останні три роки вони працюють фактично нелегально. Строк дії догорів закінчився, а продовжити їх так і не погодилися. Однак автоуправління, яке орендує територію Привокзальної площі у міста, не заперечувало проти функціонування кіосків, тож жодних претензій не виникало.

Сьогодні ж доля десяти кіосків та майбутнє підприємців опинилися у руках міських чиновників. Автоуправління не проти договору суборенди, на основі якого можуть працювати кіоски. Для отримання дозвільних документів, підприємство навіть надіслало до певних міських управлінь листи про те, що не заперечує того, щоб торгові точки працювали.

Натомість для міської влади скупчення кіосків нагадує більше черговий Шанхай, до того ж спричиняючи незручності мешканцям будинків, розташованих навколо. Відтак питання суборенди для підприємці є більш ніж проблемним. Якщо рішення про оренду землі для управління прийматимуть депутати Рівнеради, то дозвіл на торгівлю з кіосків надавати ніхто не планує. Принаймні в тому стані, в якому вони наразі знаходяться.

08.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2011p. 
На головну сторінку