Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №530 від 08.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Експеримент

Подія національного масштабу

Подія національного масштабу

- Захід, який певною мірою був експериментальним, вдався, - вважає ініціатор проекту, заступник голови ОДА Олексій ГУБАНОВ.

Упродовж двох днів на Рівненщині функціонував комунікативний майданчик, який об’єднав українських та закордонних експертів. Обговорення відбувалось в інтерактивному форматі. Так, державні службовці, фермери, науковці та бізнесмени, які працювали у рівненській студії, за допомогою он-лайн зв’язку комунікували з віддаленими майданчиками різних міст області, серед яких крім Острога - Сарни та Радивилів. У цих пунктах були зібрані експерти із Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Житомирської та Волинської областей, а також із сусідньої Республіки Білорусь.

В Острозькій академії Міжнародний бізнес-форум проходив у декілька етапів, під час яких кожна з трьох груп учасників обговорювала певні питання, а потім презентувала їх. У результаті мозкового штурму в Острозькій академії було складено список порад, які допоможуть уникнути знищення українського фермера. Головними пунктами документу стали: оборотний капітал, гарантія страхування ризику, розробка комплексної політики, підняття престижу фермерської праці, встановлення мінімальних фіксованих закупівельних цін.

Загалом на форум приїхали майже 150 учасників, а завдяки он-лайн-трансляції до нього долучилися ще більше тисячі Інтернет-користувачів з України, Росії, Ізраїлю.

Нині в області підсумовують напрацювання експертів, які вважають, що Рівненщина могла б бути житницею Європи, адже у краї збільшується виробництво зернових, овочів та іншої продукції. Натомість, щоб втілити такі можливості, потрібно значно більше уваги приділяти зберіганню, переробці урожаю, маркетингу, а також іншим складовим, які включає логістика. Тим часом, щоб привабити інвесторів, доцільно було б, щоб місцеві фермери об’єднувалися в кооперативи. Також в області є потреба у підготовці кадрів, які займалися б аграрним менеджментом, а також агрологістикою. Такі спеціальності вже невдовзі можуть з’явитися в НУВГП.

Отож науковці краю опрацьовують підсумки Рівненського міжнародного форуму з агрологістики. За деякий час вони будуть викладені як практичні рекомендації.

Проведений форум уже підтримав Кабінет Міністрів України, включивши його до переліку семи найважливіших заходів, які стимулюватимуть міжрегіональну співпрацю, кооперацію та інтеграцію.

08.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2011p. 
На головну сторінку