Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №530 від 08.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Профілактика

Меню від застуди

У сезон поширення грипу та ГРВІ, окрім медикаментозних засобів, існує альтернатива - народні засоби від застудних захворювань.

ВІВСЯНИЙ ВІДВАР

Страви з пророщеного вівсяного зерна важливо включити у свій раціон метеочутливим, оскільки вони більш вразливі для застудних захворювань. А страви з вівса - багаті речовинами, які допомагають знизити метеочутливість. Найпростіший рецепт - вівсяний відвар. Для його приготування залийте один стакан пророщеного вівса 1 л кип’яченої води і варіть до густини рідкого киселю. Потім вилийте у відвар таку ж кількість молока і знову прокип’ятіть. Після охолодження розчиніть у відварі 3 столові ложки меду. Пийте цей напій теплим по одному стакану 2-3 рази в день. Протипоказанням є алергія на мед.

МЕДОВИЙ “ОБЛИЗ”

Візьміть 1 чайну ложку меду, розподіліть його тонким шаром по тарілці і злизуйте. Мед, що містить велику кількість корисних речовин, зміцнює організм, а гімнастика, яку потрібно робити язиком, поліпшує кровообіг у ротоглотці (яка, як відомо, перша зустрічає мікробів, як і ніс). Протипоказання - алергія на мед.

ЧАЙ ЗІ СПЕЦІЯМИ

Такий чай буде корисний тим, у кого є схильність до застійних процесів у травленні. Зазвичай, це стосується любителів продуктів з “важким” смаком, насамперед - солодощів. У таких людей збільшена кількість слизу в організмі - вони частіше, ніж інші страждають на нежить, кашель із виділенням мокроти.

Солодкоїжки легше інших можуть захворіти, бо саме у слизі полюбляють жити мікроби. Спеції ж активізують кровообіг, за рахунок чого підсушують слиз і викликають жовчогінний ефект. Таким ефектом володіють чорний перець, кориця, коріандр, імбир, гвоздика. Протипоказання - запалення травної системи у стадії загострення.

КАРТОПЛЯНИЙ СІК

Картопля багата вітаміном С. Її сік підтримує імунітет. Під час варіння він руйнується, тому приймайте зранку натще свіжовичавлений сік двох сирих картоплин. Протипоказання - знижена кислотність і тяжка форма діабету.

ЖОВТКИ

Жовтки будь-яких яєць містять трансфери. Ці речовини передають сигнали між імунними клітинами і сприяють розпізнаванню потенційної небезпеки. Регулярно вживайте по 1 жовтку в 1-2 дні.

08.12.2011Галина КАШПЕР



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2011p. 
На головну сторінку