Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №530 від 08.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тиран

Жінка втратила око, заступившись за онука

Три дні терпіла невимовний біль 66-річна Валентина, мешканка села Підвисоке Радивилівського району, допоки не звернулася до медиків по допомогу. Встановивши діагноз - руйнування правого очного яблука, лікар повідомив правоохоронців. Невдовзі з’ясувалося, що тілесні ушкодження пенсіонерка отримала, захищаючи свого внука від знущань рідного батька.

Того вечора 38-річний непрацюючий Юрій - батько трьох дітей, повернувся додому напідпитку. Родина вже знала, що тато у таких випадках “не має настрою”. Тому й принишкли в кімнаті, очікуючи допоки він піде спати. Але батько вирішив поговорити “по-чоловічому” зі своїм старшим сином. Оскільки такі розмови здебільшого закінчувалися ляпасами, за юнака заступилася бабуся. Кілька секунд вистачило 15-річному хлопцеві, щоб чкурнути у вікно. А от теща потрапила під гарячу руку. Схопивши жінку за волосся, Юрій кинув її на підлогу. Зриваючи злість на старенькій, він гамселив її ногами по обличчю.

Для Валентини побиття, здавалось, тривало вічність. Жінка навіть не кричала, оскільки “люблячий зять” лише скаженів від прохань припинити знущання. Звуки ударів кирзових чобіт, в які був взутий Юрій, по живій людині перебивав лише тихенький плач наймолодшої 5-річної дівчинки.

Миттєво знущання припинилися. Та пенсіонерка ще довго не могла підвестися. Горіло все обличчя та руки, якими вона закривалася від ударів нелюда. З отриманими ушкодженнями Валентина проходила три дні, допоки біль не став нестерпним і вона змушена була звернутися до медиків.

- Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”), - прокоментував в.о. начальника Радивилівського РВ Володимир КАЧАН. - На домашнього тирана, згідно санкції статті, чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Валентина сьогодні знаходиться на лікарняному ліжку - їй видалили пошкоджене очне яблуко та констатували переломи пальців руки. А от зловмисник дає пояснення по суті справи. На жаль, покарання, що буде встановлене рішенням суду, не загоїть душевні та фізичні травми, отримані його рідними. Настільки рідними, що домашній тиран не зважав на це. А Валентині, яка заступилась за онука, доведеться звикати по-новому дивитись на світ.

08.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2011p. 
На головну сторінку