Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №236 від 20.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Для тіла і душі

»Фабрика краси» по-рівненськи

»Фабрика краси» по-рівненськи

Від целюліту, »галіфе» та інших проблемних зон врятує ліпосакція

Навесні жінки наче прокидаються від зимової сплячки. І якщо оновлення гардеробу, відвідування косметичних салонів і перукарні дарують приємні миті і задоволення, то незаперечний факт, що за зиму фігура стала менш привабливою, надовго псує настрій і заставляє задуматися. Як і де можна повернути тілу привабливі форми, позбутися целюліту та зайвих жирових відкладень?

Хто не знає: сьогодні у Рівненському обласному лікувально-діагностичному центрі ім. Поліщука можна провести таку нині модну процедуру, як ліпосакція. Нагадаємо - це корекція фігури шляхом хірургії. І якщо американці йдуть до хірурга на ліпосакцію, як ми - до стоматолога, то в нас ставлення до такої делікатної процедури виглядає трохи по-іншому.

Апаратура для здійснення ліпосакції в лікувально-діагностичному центрі функціонує вже впродовж трьох років. Трохи більше двадцяти людей підкорегували фігуру за цей період, але вони навідріз відмовилися спілкуватися з кореспондентом, навіть за умови зміни імен. Серед них переважають люди, які обіймають впливові посади в обласних та районних центрах. Звісно, ніхто з цих осіб не виявив бажання поділитися враженнями, як у них із “цікавих” місць відсмоктували жир.

Отож, мову про ліпосакцію ведемо з лікарем-хірургом Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру ім.Поліщука Олексієм ЗАЯЦЕМ.

- Ліпоксакція - це не різке позбавлення від зайвої ваги, а корекція фігури, - наголошує лікар. - Ця процедура дозволяє ліквідувати неестетичні відкладення жиру в тих місцях, де спорт і дієта безсилі. Найчастіше пацієнти просять підкорегувати їм стегна, живіт, забрати целюліт, рідше - ліквідувати зайвий жир з рук, шиї, спини.

Перед хірургічним втручанням пацієнт повністю обстежується. За умови нормального стану здоров’я, людина довіряється медикам.

Перед ліпосакцією лікар, разом з пацієнтом, обмальовує маркером ті місця, де потрібно забрати зайвий жир, після чого й починається операція. Проводиться вона (за бажанням пацієнта) - з наркозом або без нього. Процес цей безболісний, хіба що для зору неприємний - у тіло вводять спеціальні трубки (канюлі), через які жир у рідкому стані (з допомогою ультразвуку апарат руйнує його до рідкого емульгату) відходить назовні. Після операції пацієнт відразу йде додому, але впродовж 1-2 тижнів носить компресійний костюм, завдяки якому стягується шкіра в тих місцях, де забрали жир.

Примітно, за словами пана Олексія, що виведені жирові клітини більше не відновлюються. Тобто форми тіла, які людина отримує після ліпосакції, лишаються такими ж. При подальшому набиранні ваги жир буде розподілятися рівномірно по всьому тілу. Отже, переваги ліпосакції очевидні.

Щодо вартості операції, хірург наголосив, що в Рівному вона набагато дешевша, ніж, скажімо, в Києві чи Львові.

Щоправда, лікар говорить, що ліпосакція - не панацея. Були випадки, що пацієнти, маючи вагу близько ста кілограмів, думали, що ліпосакція зробить з них струнких моделей. Ні! Забрати можна 3-6 літрів жиру - не більше. Тому людям з надто великою вагою, спочатку слід схуднути, а вже потім йти до лікаря на ліпосакцію.

20.04.2006Ольга ДОЛЯ

Варто знати

Ліпосакція не рекомендується людям, які страждають на серцево-судинні захворювання, діабет, хвороби легенів, а також тим, хто нещодавно переніс операцію в тій частині тіла, де планується видаляти жир.

За 10 днів до операції потрібно відмовитися від медикаментів, які містять аспірин, забороняється тиждень до і після ліпосакції курити. А в день перед операцією не дозволяється нічого їсти.

Тим, хто має надлишкову вагу, перед операцією потрібно “сісти” на дієту і уважно слухати рекомендації лікаря.



Рівне-Ракурс №10 від 20.04.2006p. 
На головну сторінку