Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №534 від 05.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Звіт

Рівне-2011

Рівне-2011

Про досягнення в економіці, будівництві, промисловості, культурі та освіті за 2011 рік звітував міський голова Володимир Хомко за кілька днів до його завершення. Зокрема, очільник міста оперував такими цифрами.

Загальний дохід до бюджету міста становить 720 мільйонів 89 тисяч гривень. Власні доходи загального фонду - 336 тисяч гривень. До бюджету розвитку надійшло 30,5 мільйонів гривень, а це 111% від минулорічного показника. За словами міського голови, ці гроші отримали від єдиного податку, надходження, від відчуження майна і від продажу землі несільськогосподарського призначення.

Видатки по різним галузям складали 736 мільйонів гривень, з них на освіту було витрачено 217 мільйонів, охорону здоров’я - 128, соціальний захист - 193, культуру - 23, фізичну культуру і спорт - 8,6, надання пільгових молодіжних дострокових кредитів - 483 тисячі гривень.

Економічна ситуація в місті у 2011 році виглядала наступним чином: промислової продукції реалізували на 4 мільярда 50 мільйонів гривень, що на 29,2% більше, ніж торік. Середньомісячна зарплата у місті Рівне складала 2207 гривень.

На об’єкти міського благоустрою витратили 31 мільйон гривень: 8 мільйонів - на ремонт будинків (зробили 25 покрівель, відремонтували ліфти на 3 мільйона 421 тисячу гривень, зробили 11 тисяч метрів погонних стиків великопанельних будинків).

Прокоментував міський голова і скандал із земельними махінаціями:

- За моєї каденції не було виділено, не було продано жодного дитячого садка, ми зробили інвентаризацію усіх спортивних майданчиків. Ніхто ані гаража, ані кіоску не зможе поставити на спортивному майданчику.

Також міський голова зазначив, що якщо раніше на будівництво доріг витрачали до 5 мільйонів гривень на рік, то цього року разом з субвенціями - майже 18 мільйонів. Щодо зауважень про будівництво доріг взимку Володимир Хомко відповів:

- Безумовно, потрібно ремонтувати дороги влітку, але як це зробити, коли кошти надходять у листопаді - незрозуміло.

Що ж до транспорту, то міська влада продовжуватиме купувати старі чеські тролейбуси, адже за словами мера, вони коштують вдесятеро дешевше. Будуть продовжувати обладнувати громадський транспорт GPS-навігаторами, адже це єдиний спосіб здійснювати контроль маршрутних таксі за дотриманням графіку роботи.

В освіті головною подією 2011 року стало відкриття ЗОШ№14. Школи, на яку витратили 32 мільйони гривень, та 10 нових груп у дитячих садочках. Було створено базові опорні школи, мета яких полягає у додаткових знаннях тим дітям, які хочуть вчитися. Було придбано обладнання для кабінету фізики на 176 тисяч гривень, батут за 90 тисяч гривень.

Що ж до скандалів навколо харчування дітлахів, то міський голова звернувся до присутніх, аби ті анонімно повідомляли про подібні порушення і тоді Володимир Хомко звертатиметься до прокуратури.

Також у цьому році санаторій “Відродження” приєднали до санаторію “Електронік”, таким чином збільшивши територію вдвічі.

У сфері культури та туризму був профінансований поточний ремонт у музичній школі ім.Лисенка на 70 тисяч, ремонт центральної дитячої бібліотеки - на 45 тисяч, комплектування бібліотечних фондів на 70 тисяч, підписка періодичних видань - на 16 тисяч, “Майданс” - на 99 тисяч гривень.

Попри досягнення, міський голова зізнався, що і недоліків у роботі вистачає. І тому у нього ще багато планів покращення життя міста на наступний рік. Зокрема, Володимир Хомко зазначив, що проблемою лишається стихійна торгівля, тарифи на комунальні послуги, встановлені столицею та дотаційний статус міста. Міський голова сподівається на вирішення питання із ЖКП та перехід на таку форму господарювання як ОСББ, збільшення видатків на молодіжні кредити та реконструкцію міського Будинку культури і парку відпочинку імені Т. Шевченка.

05.01.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2012p. 
На головну сторінку