Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №534 від 05.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зміни

Купе для собаки

З 30 грудня 2011 року набирає чинності Наказ Міністерства інфраструктури України “Про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України”. У ньому, зокрема, прописаний порядок для перевезення собак у купе пасажирського, швидкого поїздів, а також у швидкісних - у вагонах з місцями для сидіння та регіональних поїздах.

Так, у купе пасажирського чи швидкого поїзда пасажиру дозволяється перевозити собаку при собі лише за умови викупу ним усіх місць купе. Великі собаки (вищі 45 см, не більше одного) повинні перевозитися у намордниках на ланцюжках або ремінних прив’язках, малі собаки - в ящиках, корзинах, клітках (не більше двох тварин).

У вагонах-купе з місцями для сидіння інших категорій поїздів (швидкісних, високошвидкісних тощо) перевозити собак дозволяється на таких самих умовах, якщо місця є відокремленими.

У регіональних поїздах великих собак можна перевозити лише у крайніх тамбурах першого і останнього вагонів під наглядом супровідника, а малих собак дозволяється розміщувати під місцями для сидіння в ящиках, корзинах, клітках (не більше двох тварин).

Для дрібних кімнатних тварин (крім собак) та кімнатних декоративних птахів доступні всі типи вагонів незалежно від наявності ручної поклажі. Вони повинні перевозитися в ящиках, корзинах, клітках (не більше одного місця ручної поклажі) і вільно розміщатися на місцях, відведених для ручної поклажі.

Для собак, дрібних кімнатних тварин та кімнатних декоративних птахів є обов’язковим наявність ветеринарного документа, оформленого належним чином.

Прес-центр Укрзалізниці

05.01.2012



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2012p. 
На головну сторінку