Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №534 від 05.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гроші

Викрали місячну зарплату медиків

Уночі, 29 грудня, невідомі особи викрали гроші із бухгалтерії Рівненського онкологічного диспансеру та Рівненської обласної санітарно-епідеміологічної станції - 28 та 17 тисяч гривень відповідно.

Злочинці, котрих нині розшукує міліція, дістались до сейфу одного з кабінетів господарського відділення диспансеру без перешкод. Вони скористалися відсутністю системи сигналізації та охорони. Піднявшись на другий поверх евакуаційно-пожежними сходами, крадії відкрили двері балкону та проникли у приміщення бухгалтерії. В одному із кабінетів і натрапили на сейф, у якому зберігалися кошти для виплати заробітної плати працівникам цього медичного закладу. Злодіям навіть не довелося ламати залізний сейф. Вони знайшли ключ від нього, котрий касир залишив у шухляді, і поцупили звідти 28 тисяч гривень.

Як стало відомо згодом, напередодні касир онкологічного диспансеру отримав у банку готівку для виплати заробітної плати - 52 тисячі гривень. Частина працівників її встигла отримати, а інша - залишилася напередодні Нового року без зароблених грошей.

Майже аналогічний злочин скоїли невідомі і в приміщенні Рівненської обласної санітарно-епідеміологічної станції. Вони проникли до приміщення закладу, де із сейфів у кабінетах забрали гроші на суму майже 17 тисяч гривень.

- Зловмисники, швидше за все, знали про відсутність охорони та сигналізації, - повідомив начальник Управління МВС Василь ЛАЗУТКО, котрий виїхав у складі слідчо-оперативної групи на місце злочину. - Не виключено, що крадіжка з обох закладів - справа одних і тих же осіб. Оперативно-пошукові заходи тривають. Експерти вилучили з місць події речові докази, котрі, сподіваюсь, дадуть шансів затримати підозрюваних у скоєнні злочину.

Наразі за цими фактами порушені кримінальні справи за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

05.01.2012



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2012p. 
На головну сторінку