Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №536 від 19.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини медицини

Сучасне обладнання

18 мільйонів гривень цільової субвенції отримала торік область для придбання медобладнання. 920 тисяч гривень спрямували на дооснащення лабораторій обласної дитячої та клінічної лікарень, перинатального центру, онкодиспансеру, а також Рівненської міської лікарні.

Ще майже 17 мільйонів субвенції витратили на закупівлю рентген-обладнання та УЗД-апаратів останнього покоління. Відтак травматологічне відділення обласної лікарні обладнали пересувною рентген-апаратурою, а Гощанська, Демидівська, Дубенська, Здолбунівська, Рівненська та Сарненська центральні районні лікарні, а також Рівненська міська - отримали рентгенівські діагностичні системи на два робочі місця.

Водночас в обласні заклади, де обслуговують жителів усіх районів і міст, придбали найсучасніші ультразвукові діагностичні системи. Саме їх бракувало для повноцінного обстеження краян. Державні гроші витратили на потужні апарати та укомплектовані системи, що дозволяють у рази скоротити час на діагностику, відтак оперативніше визначитися з курсом лікування та пришвидшити одужання.

Телефонна профілактика

Уже більше двох місяців на Рівненщині працює гаряча телефонна лінія “Антигрип”. Усіх, хто звертається сюди, безкоштовно консультують терапевти та педіатри. Таку практику в області запровадили вперше.

Зазвичай краяни, які телефонують на гарячу лінію, цікавляться профілактикою грипу. Більшість звернень надходить від вагітних, констатують медики. Тим часом нині на Рівненщині ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ невисока, пояснюють фахівці обласної санстанції. Однак вона може змінитися у кінці січня - на початку лютого.

Натомість телефонна лінія “Антигрип” продовжує функціонувати. Тож усі бажаючі зможуть отримати оперативну й безкоштовну консультацію з профілактики чи лікування грипу та ГРВІ, зателефонувавши за номером 43-27-75.

У районі нові швидкі

Автопарк лікарень Рівненського району поповнили чотири швидкі допомоги. Їх придбали за кошти районного, а також сільських і селищних бюджетів. Один такий автомобіль обійшовся в трохи більше, ніж 140 тисяч гривень.

Серед медзакладів, які отримали нові швидкі - районна лікарня в с.Олександрія. На сьогодні медзаклад обслуговує мешканців 16 сіл, тож за рік швидка виїжджала на 11 тисяч викликів. Не дивно, що нова швидка їм була просто необхідна.

Загалом за минулий рік в області вдалося придбати 5 автомобілів швидкої - 4 у Рівненському районі та одну у Володимирецькому. “Цьогоріч обласна влада приділить особливу увагу створенню пунктів швидкої допомоги в області. Плануємо у медзаклади Рівненщини закупити не менше 32 нових автомобілі. На часі також створення єдиної диспетчерської служби”, - говорить заступник голови ОДА Анатолій ЮХИМЕНКО.

Загалом автопарк медзакладів Рівненщини потребує оновлення на 75 відсотків, підсумовують в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації. Тож необхідно придбати 80-85 машин.

19.01.2012



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2012p. 
На головну сторінку