Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №536 від 19.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Порада

Боротьба за поцілунки

Вірус герпеса має декілька видів. Найбільш розповсюджений з’являється на губах. Його ще називають лихоманкою. В одних він може існувати в організмі і ніяк себе не проявляти, в інших - досить чітко “вилазить” на поверхню у вигляді декількох близько розташованих один до одного пузирчастих висипок, які дають неприємне відчуття свербежу і печіння.

Перший тип вірусу герпесу може з’являтися на обличчі не лише у вигляді застуди на губах, а також вражати й інші ділянки шкіри, обличчя і навіть очі. Він заразний, тому не варто до нього без необхідності доторкатися. А після нанесення лікувальної мазі, необхідно старанно вимити руки, аби не занести інфекцію на інші ділянки шкіри.

Категорично забороняється віддирати шкірочку, щоб не рознести інфекцію. Щоб не вразити вірусом ділянку очей, жінкам слід бути обережними при нанесенні макіяжу. І запам’ятайте, в жодному разі не доторкайтеся до слизової оболонки очей і відмовляйтеся від поцілунків.

Народні засоби від герпесу на губах

• Ялицева олія. Змазувати вражені ділянки губ кожні дві години, а також перед сном.

• Настоянка прополісу.

• Лікування герпесу на губах можна проводити за допомогою 70% спирту, одеколону.

• Добра підсушує застуду на губах зубна паста. Її наносять на губи, якщо ще не з’явилися пухирці, але вже відчувається свербіж.

• Для лікування герпесу на губах рекомендується змазувати вражені ділянки декілька раз в день олією з обліпихи, гіркого мигдалю, чайного дерева. Лікуванню сприяють також сік свіжих листків осики, лимонний сік, гарячі чайні пакетики.

19.01.2012Віктор МЕЖОВ



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2012p. 
На головну сторінку