Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №536 від 19.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Змагання

Козаки билися у Березному

Український гопак у кожній країні світу знають як візитівку України. Та далеко не всі, дивлячись на козацький запальний танець, здогадуються, що у традиційних рухах збереглася не тільки духовність і містика глибини тисячоліть. У народі не даремно говорять, що нове - це давно забуте старе, а в даному випадку, збережений для нас у танці комплекс бойових та спортивних вправ.

Переконатися в цьому могли усі учасники та глядачі відкритих змагань з Бойового Гопака за умов справжнього дотику “Герць”, що стартував у місті Березне 13 січня цього року.

Вперше у Березному поводилися змагання з козацького вільного бою, ініціатором яких виступили Міжнародна Федерація Бойового Гопака, Березнівська РДА, відділ освіти, відділ з питань фізичної культури та спорту райдержадміністрації.

Участь у змаганнях взяли близько 100 учасників різних стилів (карате, таеквандо) з Рівного, Костополя, Дубровиці, Березного. Крім представників Рівненщини, у змаганнях взяли участь гопаківці з Хмельницького та Нетішина.

З самого початку стало зрозуміло, на яких принципах духовності і традиціях виховується молодь українського козацтва, адже після команди “Рівняйсь! Струнко!”, учасники змагань стали на одне коліно та усі разом помолились Богу. Як відомо, всі козаки до всіх справ і у житті, і в бою приступали лише після молитви.

Козаки просто вражали своєю загартованістю, характером та спортивними досягненнями, вони лягали та ходили битим склом, лежали на гострих цвяхах, розбивали цеглини головою, робили славнозвісний козацький бутерброд: один учасник лягає оголеною спиною на бите скло, поверх ставиться дошка з набитими цвяхами, на яку зверху стає ще один козак. Особливо вразило видовище, коли шаблею було розрубано банан на животі одного із козаків.

У підсумку І місце посіла школа бойового гопака “Патріот”, м.Березне (тренер - Зайченко Олександр Петрович), ІІ - завоювала школа бойового гопака “Джура”, м.Дубровиця (тренер - Валінець Петро Васильович).

19.01.2012



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2012p. 
На головну сторінку