Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №538 від 03.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Співпраця

У “Текстильнику” відкриють польське товариство

Не лише культурним та медичним співробітництвом обмежиться співпраця Рівного і Польщі. Під час зустрічі міського голови Володимира Хомка з Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Мареком Мартінеком з’ясувалося, що невдовзі рівняни зможуть отримувати шопінг-візи.

- На те, що відбувається у Польщі, можна дивитися лише із заздрістю, - зазначив міський голова. - Польща настільки розумно зробила “хірургічне втручання” в економіку, адже усі ми пам’ятаємо 70-ті роки, що зараз має таку потужну економіку. Дуже хотілося б, щоб ми були схожі на них.

Орієнтовно в середині лютого у Рівному може з’явитися спеціальний центр, який надаватиме візові послуги та консультації. Приблизна вартість шопінг-туру до сусідньої держави становитиме 35 євро, плюс 250 гривень за оформлення. Спочатку візу відкриватимуть на тиждень, а далі, після повернення, людина може розраховувати і на піврічний тур. Відома вже і назва фірми, яка розпочне роботу. Вона виграла тендер, який оголосило Посольство Польщі у Києві. Як швидко запрацює фірма допоки не відомо, оскільки все, як завжди, впирається у паперову волокиту.

У Рівному відкриють польський осередок. Він знаходитиметься у МПК “Текстильник”. До того ж, наразі там успішно функціонує “Руський культурний центр”.

- Ми хочемо зібрати в одному місці всі товариства, які є у Рівному, - зазначив Володимир Хомко.

03.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2012p. 
На головну сторінку