Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №538 від 03.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Пестицидів не буде

На Рівненщині ліквідують залишки заборонених і непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин. Вже цьогоріч їх планують вивезти з території області. Тим часом у краї провели інвентаризацію наявних пестицидів. У результаті виявили, що на сьогодні на теренах Рівненщини зберігається трохи більше 60 тонн заборонених і непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин. Із них понад 50 тонн - контейнеризовані. Утилізовуватимуть їх за кордоном, адже в Україні немає підприємства, яке цим займалося б.

Тим часом за минулий рік з території області вивезли 111 тонн хімічних засобів захисту рослин, які могли нести загрозу навколишньому середовищу.

Ховаються від “Кобри”

Після низки ДТП, що сталися на Рівненщині, до нас завітали представники столичної “Кобри”. На вулицях відразу поменшало автомобілів.

Вісім екіпажів спецпідрозділу планували затриматися днів на десять.

Відкрили новий центр

Рівненський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів відкрили у Кузнецовську на вул.Меслибницька,9. До центру зараховуються діти віком від 2 до 18 років з фізичними та (або) розумовими вадами розвитку, які отримали статус інваліда. Тривалість одного курсу реабілітації становить 6 місяців, який можна розбивати на декілька періодів.

Вимушені канікули

На вимушених канікулах опинилися школярі області. Це пов’язано зі зниженням температури повітря. Тож щоб запобігти захворюваності дітей на грип та гострі респіраторні захворювання, із 30 січня навчання призупинили в закладах освіти.

Гордитися будемо в лютому

Саме тоді відбудеться підсумкове дійство проекту “Гордість Рівненщини - 2011”. У його рамках представники журі, а також краяни визначать найдостойніших жителів області, тих, хто формує її імідж.

Цьогоріч тих, ким Рівненщина може пишатися, оберуть із 357 претендентів, які представляють усі райони області. Вони представлені у 9 номінаціях - “Влада та політика”, “Бізнес”, “Культура і духовність”, “Медицина”, “Спорт”, “Освіта”, “Безпека і правопорядок”, “Сільське господарство”, “Громадська діяльність, благодійництво”. Найбільше достойних краян прибули з Радивилівського, Костопільського, Гощанського, Сарненського районів, натомість найпопулярнішими є номінації “Освіта” і “Влада та політика”.

Погасити борги за газ,

спожитий у 2012 році, доручив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак усім керівникам теплопостачальних підприємств Рівненщини. Цьогоріч для продукування теплоносія комунальники використали газу на понад 33 мільйони гривень, втім оплатили лише 12 мільйонів. Загалом прогнозовані збитки тепловиків області за січень становитимуть майже 14 мільйонів гривень: понад 12 мільйонів втрат за надання послуг населенню та понад півтора мільйона - бюджетним установам.

03.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2012p. 
На головну сторінку