Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №538 від 03.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія

Не їздитимуть за рахунок бюджету

Депутат Рівнеради Любомир Гладун обурився тим, що депутати відмовляються від 50 тисяч гривень, які передбачені у міському бюджеті на проїзні квитки для депутатів. Тим більше, що ця норма - безкоштовний проїзд - передбачена законодавством. Дехто з присутніх з цього приводу навіть пожартував, нехай Гладун їздить на автомобілі, який незабаром придбають для комунальної газети “Сім днів”, якщо йому так потрібно.

А от інший депутат Ольга Покальчук сором’язливо зізналася, що оскільки її зарплата складає лише 1000 гривень, проїзний квиток їй просто необхідний для здійснення депутатської діяльності. Тож міський голова пообіцяв забезпечити його їй відповідним розпорядженням.

Вся справа у тому, що квитки, які видають депутатам - не іменні, а відтак ними можуть легко користуватися інші члени родини. Тим більше усі ми знаємо, що з 54 депутатів громадським транспортом користуються одиниці. А відтак виділені гроші просто зникнуть. А сума немала - 50 тисяч гривень.

Однак Гладун не здавався і запропонував не витрачати кошти на каву і чай під час перерви, а таки придбати квитки. Його однопартієць Юрій Запорожець відразу зауважив, що як Гладун не хоче пити каву, то нехай. Його підтримали і інші депутати, і тепер за проїзд вони сплачуватимуть з власної кишені, а не з кишені рівнян.

Іншим питанням розбрату стала канцелярія, яку для кожного депутата закупляє оргвідділ міськвиконкому. Олексій Бучинський заявив, що не потребує отриманого набору, бо він абсолютно некорисний. І на ці кошти хай йому краще куплять папір.

Начальник оргвідділу міськради Людмила Стригунова зазначила, що він не єдиний депутат, а торік отримав те, що заздалегідь просили у неї місцеві обранці.

Міський голова Володимир Хомко запропонував відтепер купувати канцелярські товари індивідуально для кожного депутата.

03.02.2012Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2012p. 
На головну сторінку