Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №538 від 03.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Ситуація з тарифами нормалізується тоді, коли в ЖКГ запрацюють нормальні економічні закони

Те, що питання повзучого підвищення тарифів у житлово-комунальній сфері минулого тижня вже вдруге за останні півтора року було розглянуто на засіданні Кабінету міністрів, свідчить, що влада втрачає контроль за розвитком ситуації в галузі. На цьому наголошує народний депутат від “Нашої України”, член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Віктор Матчук.

За його словами, робота у галузі житлово-комунального господарства проводиться несистемно і непродумано.

З одного боку, ми є свідками абсолютно непослідовних дій, коли чиновників, яких звільняють за прорахунки в роботі у сфері ЖКГ, згодом призначають керувати Національною комісією регулювання ринку комунальних послуг, нагадує нардеп.

З другого боку, виконавча вертикаль нехтує прямими вказівками президента, наприклад, щодо невідкладної уніфікації тарифів.

З третього, замість послідовних дій влада схиляється до банальної кампанійщини, що призводить до збільшення кількості державних органів, які переймаються тарифами. І це лише посилює колективну безвідповідальність, підкреслює Матчук.

“Нашоукраїнець” наголошує, що влада вперто не бажає дивитися в корінь проблем. “А їх суть проста і очевидна. Житлово-комунальна сфера запрацює стабільно та передбачувано лише тоді, коли в галузі запрацюють нормальні економічні закони. Насамперед з’явиться конкуренція та прозоро обраховуватиметься собівартість послуг. Без цього усі розноси на засіданнях Кабінету міністрів чи у президента виконуватимуть виключно функції випускання пари та дешевого піару”, - говорить Матчук.

03.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2012p. 
На головну сторінку