Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №538 від 03.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

ВСЕ ПРО СЕРІАЛИ

що ви хотіли дізнатись, але соромилися запитати

“Як і детективи, серіали люблять усі. Просто дехто соромиться у цьому зізнатися” (Афоризм невідомого). Дорогі шановні друзі! “Рівне - Ракурс” презентує нову рубрику, присвячену найрізноманітнішим серіалам - і “старим добрим”, і сучасним найрізноманітніших жанрів - від ситкомів (ситуативних комедій) до фільмів жахів. Свої запитання Ви можете задати ведучому рубрики Олесю Поліщуку за електронною адресою: aieks_p30@mail.ru, або надіславши смс на номер мобільного: 096-964-61-21.

“КРАЩЕ ХЛОПЧИКИ, НІЖ КВІТИ”... СПРАВЖНІЙ ДУРДОМ!

- Будь ласка, розкажіть про серіал “Дурдом” - про що він, окрім того, про що говорить назва; та про корейський серіал “F4”.

Е.К., м.Рівне

- Серіал “Дурдом” чимось нагадує “День народження Буржуя”. Як і в останньому, там знявся Володимир Горянський, який у “Буржуєві” грав напівбожевільного психіатра, що сам потрапив у “психушку” й навчився лікувати людей езотеричними методами. Як і “Буржуя”, “Дурдом” створив режисер Анатолій Матешко за сценарієм Юрія Рогози. Також обидва серіали ріднить те, що вони є сумішшю жанрів, “Дурдом” - синтез детективу, містики, трилера, фільму жахів. Але, на жаль, у серіалі майже відсутній чорний гумор, як у шедеврах типу того ж “Буржуя”, “Твін-Піксу”, “Жаху на вулиці В’язів” чи “Дуже страшного кіно”. Саме тому серіал тільки раз показували на телебаченні, і повторний показ його не планується.

“Дурдом” починається з того, що головна героїня Світлана (Тетяна Арнтгольц) - приємна дівчина 20 років, приїжджає працювати в обласний психоневрологічний диспансер. Це могла б бути просто історія людських стосунків, якби одного разу старезного діда Федота не знайшли в самому кутку території мертвим, зі слідами катувань... Подія, яка сколихнула всю округу, приводить до клініки слідчого Сердюка, який починає слідство активно і ретельно. Дехто з персоналу щось не договорює, головний лікар приховує своє минуле і мало піклується про пацієнтів, а одного разу в колишній садибі графа Макарова, де розташовується нині лікарня, відбулося вбивство... Все сплітається в один густий заплутаний клубок.

- “F4” - незвичний для нас корейський серіал, інша назва якого - “Boys Over Flowers” (“Краще хлопчики, ніж квіти”) - дорама, екранізація японської манги “Hana Yori Dango”. Дорамою в нашому середовищі прийнято називати японські, корейські, китайські, тайванські та гонконгські серіали. Манга - це японські комікси.

Сюжет серіалу: Ким Джан Ді, школярка з небагатої сім’ї, переходить в елітну школу. Її відвідують діти найбагатших і найвпливовіших людей Кореї, а заправляє всім група з чотирьох найбільш владних і популярних старшокласників, іменована F4. Заступившись за одного з учнів, якого травлять F4, Джан Ді налаштовує проти себе всю школу. Ватажок F4, Ку Джон Пхе, поступово закохується в Джан Ді, проте сама вона відчуває симпатію до іншого члена F4, Юн Джі Ху.

03.02.2012Олесь Поліщук



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2012p. 
На головну сторінку