Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №539 від 09.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

200 тисяч на спідвей

Нині в області діє поки що єдина в Україні секція дитячо-юнацького спідвею. Свою роботу вона розпочала торік восени при обласному спортивно-технічному клубі ТСОУ. На сьогодні там займається 16 вихованців, хлопці віком 11-13 років. Із ними працює інструктор-методист, майстер спорту міжнародного класу Віктор Звєрєв. Для навчання гуртківців закупили чотири мотоцикли, а також придбали паливно-мастильні матеріали, запасні частини та екіпіровку юніора-спідвеїста.

Взагалі ж Рівненщина має здобутки з технічних видів спорту, зокрема, спідвею. Тож на часі займатися підготовкою майбутніх чемпіонів. Цьогоріч на розвиток цього виду спорту виділили 200 тисяч гривень з обласного бюджету.

Кому відкриють “DVERY”?

Ім’я переможця місцевого кінофестивалю стане відоме вже 15 лютого. Саме на цю дату організатори готують неординарне дійство, цікаве як конкурсантам, так і тим, хто їх підтримуватиме. Тим часом аматори з різних куточків України надіслали майже сотню робіт, а це вдвічі більше, ніж торік. Географія учасників фесту широка - окрім жителів Рівненщини, це мешканці Києва, Львова, Одеси, Хмельницького, Вінниці, Луцька, Житомира. Тим часом збільшилася й кількість представників журі. Так, до знавців кінематографу, які оцінювали роботи учасників фесту минулоріч, планує приєднатися відомий режисер, актор, сценарист Михайло Іллєнко.

Холод і темрява Квасилова

Кілька годин мешканці Квасилова, понад шість тисяч чоловік, були відрізані від світла та тепла. І вся причина лише у тому, що з ладу вийшов трансформатор високовольтної підстанції, який живить “Рівнесільмаш”, що живить Квасилів. До ремонтних робіт залучили енергетиків, які пояснили, що обладнання вийшло з ладу через сильні морози. За кілька годин проблему усунули і селище зажило звичним життям. І мало хто замислився над тим, що якби не оперативні дії, системи теплопостачання при такій температурі могли легко замерзнути, а Квасилів повторити історію Алчевська.

Худобу ідентифікують

Цьогоріч в області планують завершити ідентифікацію великої рогатої худоби та продовжити відкривати пункти штучного осіменіння ВРХ. Нині в області їх функціонує 36. Ще стільки ж заплановано створити цьогоріч.

Справа у тому, що Рівненщина, особливо північні райони, мають значний потенціал саме у розвитку тваринництва. Натомість завершення ідентифікації худоби (а нині в області вона проведена на 60 відсотків) та створення пунктів штучного осіменіння сприятиме збільшенню поголів’я і продуктивності корів.

Нова партія

Зареєстрували 156-ту Рівненську обласну організацію Політичної партії “Партія українського народу”, яку очолив Мегедь Юрій Олексійович.

09.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2012p. 
На головну сторінку