Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №539 від 09.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Світ навколо нас

Міста на краю прірв

Міста на краю прірв

Чи ви коли-небудь чули про край світу? Або ж думали про найцікавіші та найстрашніші місця, де є цілі містечка? Якщо - ні, то тоді ми вам пропонуємо прочитати про красиві, дивовижні та водночас захоплюючі міста, що “живуть” на краю прірв.

Ронда (Іспанія):

Містечко Ронда, що в іспанській провінції Малага, розташоване у гористій місцевості на висоті близько 750 м над рівнем моря. Каньйон під назвою Ель Таджо завглибшки 100 м відділяє стару частину міста від нової, так що деякі будинки стоять просто на краю безодні. Перейти з однієї частини міста в іншу можна через мости, споруджені в різні історичні періоди: римський, мавританський та у 18 ст.

Боніфаціо (Корсика):

Містечко Боніфаціо, розташоване у південній частині острова Корсика, є його найбільшим поселенням. Ця неміцна на вигляд цитадель стоїть на висоті 70 м на вапнякових скелях, підточених хвилями Середземного моря та безжальними вітрами. Упродовж століть Боніфаціо слугував пристанню для багатьох кораблів; нині це гавань для дорогих яхт, що прибувають сюди з усього світу.

Манарола (Італія)

Манарола, що в італійській провінції Лігурія, має найбільш ризиковане розташування серед усіх італійських міст. Важко сказати точно, наскільки давнім є це поселення, але в давньоримських текстах є згадки про чудове вино, яке тут виробляли. І сьогодні можна насолодитися прогулянкою біля славетних виноградників, пройтись Алеєю кохання (Via dell’Amore) і помилуватися яскравими різнобарвними будиночками, що нависли над самими морськими хвилями.

Кастеллфоліт-де-ла-Рока (Іспанія):

Каталонське місто Кастеллфоліт-де-ла-Рока розташоване у місці злиття двох річок, між течіями яких стримить базальтова скеля. Цей базальтовий кряж, сформований колись двома напливами магми, сягає 50 м заввишки і майже кілометра завдовжки. Кастеллфоліт-де-ла-Рока - найменше містечко у провінції.

Санторіні (Греція):

Архіпелаг Санторіні, що лежить майже за 200 км на південний схід від материкової Греції, є наслідком потужного вибуху вулкана, який знищив ранні поселення на цьому колись цілісному острові. Гігантська центральна лагуна у кальдері має розміри близько 12 на 7 км і оточена з трьох боків трьохсотметровими крутими скелями. Вражаючий ландшафт і бурхливе нічне життя міста зробили Санторіні пожвавленою туристичною точкою Європи.

09.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2012p. 
На головну сторінку