Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №539 від 16.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шок!

Родина пропила чотирьох дітей

Родина пропила чотирьох дітей

При живих, молодих і здорових батьках, відразу четверо дітей можуть опинися у сиротинці. Невже дітей народжували задля матеріальної допомоги, і чому рідні вчасно не почали бити на сполох, - питання риторичні. Дітлахів не били, голодом не морили, і подекуди ця родина здавалася ідеальною. Однак, коли у сім’ї віяло запахом алкоголю, у матусі просиналося найгірше почуття - байдужість.

Випадок, коли у родини вилучають дітей, трапився у Рівному вперше. За чотирма неповнолітніми приїхали відразу всі - працівники міліції, служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому та лікарі.

Малеча віком від 3 місяців до 5 років хотіла їсти і плакала. Старші, притулившись один до одного, перелякано сиділи перед телевізором і дивилися на непроханих гостей, а маленька лежала у ліжечку з температурою. У цей час 25-річна мамаша та 31-річний батько насолоджувалися п’яним угаром. Вони і раніше зловживали, і за словами сусідів по гуртожитку, часто забували доглянути за своїми дітьми. Однак поганими були не завжди, у кімнаті знайшовся і одяг, і памперси, і суміш для годування найменшої дитини. Тобто можна припустити, що на тверезо вони були звичайними батьками.

Наступного дня батьки давали покази у міліції і ні сном ні духом не пам’ятали, хто до них приходив і куди поділися їх кровинки. На дітей горе-батьки щомісяця отримують близько 4 тисяч гривень, які аж ніяк не передбачені для купівлі горілки. Невже саме гроші стали причиною багатодітності цієї родини? І скільки ж це потрібно народжувати, щоб забезпечувати апетити чималої родини?

Та більше вбиває той факт, що бабуся відібраних дітей, яка зараз виявила бажання стати опікуном малих, знала про проблеми в родині. Знала і закривала очі на те, що в будь-який час у сім’ї через недбальство батьків могло статися лихо.

За словами начальника служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому Андрія МІЩЕНІ, вони звернулися до прокуратури і до суду з проханням забрати дітей без позбавлення батьківських прав. У подальшому суд може або взагалі забрати дітей, або відібрати їх строком на рік без права усиновлення. І тільки якщо батьки зміняться, знайдуть роботу, і працівники опіки справді побачать, що вони готові займатися дітьми, їх повернуть.

Та чи не завагітніє жінка вп’яте, ось питання. Жити ж на щось потрібно.

Зараз двоє найменших дітей, три місяці і два роки, знаходяться у лікарні з простудними захворюваннями, двох старших, три і п’ять років, забрали у притулок.

Між тим, як вдалося з’ясувати, працівники служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому навідуються в цю сім’ю не вперше. Однак щоразу, коли на виклик приїжджав працівник служби, інформація не підтверджувалася, що ще раз говорить - подекуди у родині був мир і злагода. Про всяк випадок черговій гуртожитку залишили номер, за яким вона могла телефонувати у разі проблем, і цей день настав.

Сьогодні 25-річна багатодітна мама щиро розкаюється і запевняє, що лікуватиметься від алкогольної залежності, бо вона втратила найбільший скарб, який тільки мала - дітей. Хто ж їй не давав зрозуміти це раніше?!

16.02.2012Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2012p. 
На головну сторінку