Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №539 від 16.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Суспільство

Мілентина Бондарева і Володимир Хомко запускають верстат

Громадськість гуртується навколо Льонокомбінату

Сьогодні, як ніколи, в Україні гостро стоїть проблема створення громадянського суспільства, об’єднань людей, які могли б відстоювати власні інтереси і змушувати владу рахуватися із думкою пересічних громадян.

На жаль, партії в наших реаліях не можуть повністю зайняти цю нішу, і тому ми спостерігаємо бурхливий розвиток громадських організацій. Останнім часом на теренах нашої області набирає обертів нова сила - Рівненська обласна громадська організація “Громадський рух “Льонокомбінат”. Автор зустрівся із активістами цієї організації і попросив розповісти їх про те, що собою вона представляє.

- Ідея створення “Громадського руху “Льонокомбінат” народилася минулого червня, напередодні Дня працівників легкої промисловості, коли ми побачили, що після довгих років руйнування і нищення, Льонокомбінат почав відроджуватися, - розповідають активісти. - Вирішили привітати ветеранів підприємства, трудівників, які віддали праці на Льонокомбінаті десятки кращих років свого життя. Виявилося, що таких людей у Рівному тисячі, і багато з них хотіли б бути корисними на громадській ниві. Так і з’явилася ідея створення “Громадського руху “Льонокомбінат”. Ми не є політичною силою, ми - це частина суспільства, яка прагне, аби наше місто відроджувалося. Колись Рівне стало повноцінним містом, після того, як були побудовані промислові гіганти - одним з яких, можна сказати, що і флагманом, був Льонокомбінат. Сьогодні після відродження підприємства ми вважаємо, що потрібно, аби цей приклад став поштовхом для подальшого відродження промисловості обласного центру. Для того, аби показати, що це можливо, ми організовуємо екскурсії на Льонокомбінат. Громадськість міста повинна знати, що навіть повністю зруйноване підприємство можна відродити. Вже сьогодні Рівненський Льонокомбінат виготовив більше півмільйона метрів тканини світового рівня, і вітчизняні підприємства почали відмовлятися від імпортної турецької тканини на користь дешевшої та якіснішої рівненської. Це яскравий приклад промислового відродження Рівного.

У нашій організації, яку очолює відома ткачиха, Герой Соціалістичної праці Мілентина Станіславівна Бондарева, вже більше п’яти тисяч членів, і лави поповнюються новими прихильниками. Працює двадцять шість територіальних організацій нашого руху, і ми прагнемо допомогти владі міста у вирішенні нагальних проблем життя обласного центру. Ось так ідея відродження легенди Рівного - Льонокомбінату - стала стимулом до появи потужного громадського руху, який все активніше працює на благо краян.

- Я безмежно щаслива, що дожила до того часу, коли Рівненський льонокомбінат знову запрацював, - розповіла Мілентина Бондарева. - Його руйнація стала для мене серйозною душевною травмою, адже тут я про-

працювала майже три десятиліття. Льонокомбінат був для мене фактично другою сім’єю. Якось, ще задовго до появи тут Олега Червонюка, приїхала на комбінат, щоб подивитися, що тут робиться, - дуже вже було неспокійно на серці. Але охоронець на прохідній сказав, що вхід на територію заборонено, і тоді я дала собі слово, що більше ніколи моя нога сюди не ступить. Проте з’явився Олег Червонюк… Я уважно стежу за тим, як відроджується підприємство, і мені аж кортить допомогти цьому чоловіку, чим тільки можу. Сьогодні я спробувала на дотик всі зразки тканини й отримала величезну насолоду. Якість - відмінна! Я вірю, що у нашого Льонокомбінату прекрасне майбутнє. Кажу “нашого”, бо маю на це право, і Олег Казимирович на це зовсім не ображається. Навпаки, вважаю, що чим більше буде небайдужих до долі Льонокомбінату людей, тим швидше ми його відродимо.

16.02.2012Записав Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2012p. 
На головну сторінку