Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №540 від 24.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Вночі Соборна відкрита

21 лютого відбулося засідання координаційної ради з безпеки дорожнього руху міста Рівне. Члени координаційної ради ухвалили рішення “Про скасування у нічний час заборони проїзду транспорту вулицею Соборна (на ділянці від вулиці Міцкевича до вулиці Дубенська)”.

Відтак обмеження руху автотранспорту на вулиці Соборна буде діяти лише з 6:00 до 22:00. Таке рішення було прийняте після опрацювання досліджень, які за дорученням міського голови Рівного Володимира Хомка проводило управління транспорту та зв’язку міськвиконкому.

Рішення вступить у силу з 1 березня 2012 року.

За млинцями - до парку

26 лютого з 12.00 до 19.00 год. у парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка відбудеться загальноміське свято проводів зими “Масниця”. Програму обіцяють досить насичену.

Презентували книгу Самчука

У Рівному презентували книгу Уласа Самчука “Шумлять жорна”, яку письменник написав ще у 1947 році, але вона була опублікована вперше. У своєму творі Улас Самчук зобразив круговерть подій “волиняків” у війні, їх настрої і переживання.

Вихід цієї книги у світ став своєрідним подарунком Літературному музею Уласа Самчука у Рівному до першого 5-річного ювілею.

Працюватиме школа боулінгу

Спортивну школу з навчання гри у боулінг мають відкрити з 1 березня у Рівному. Заняття проводитимуть групові: для дорослих - ввечері, для дітей - зранку і в обід.

Хто на домкома?

Члени громадської ради при Рівненському міськвиконкомі зібралися на громадські слухання, аби висловити точку зору громади щодо введення формальної посади домкома - посередника між мешканцями та ЖКП.

Міський голова Володимир Хомко аргументував необхідність домкомів контролем за грошима людей, який той здійснюватиме, та їх раціональним використанням. У цьому неабияк засумнівалися члени громадської ради, переконувати яких довелося співавтору проекту рішення Сергію Пінчуку. Головний аргумент - стара добра школа радянського періоду та контроль виключно за діяльністю ЖКП.

Незважаючи на недоліки проекту, члени громадської ради погодилися, що він має право на існування. Тож із врахуванням усіх зауважень він надійде на сесію міської ради. От тільки таке явище, як домком, залежатиме тільки від доброї волі мешканців.

Зоопарку не позаздриш

На початку року рівненський зоопарк планував отримати з міського бюджету 1534 тис. грн та заробити 1763 тис. грн для закупівлі корму, підтримання в задовільному стані вольєрів, споруд, території та на інші видатки. Фактично в бюджет заклали 850 тис. грн, та 100 тис. грн цільових на ремонт асфальтового покриття. Відповідно, зоопарку цьогоріч потрібно самотужки заробити 2447 тис. грн, замість 1763 тис. грн, як планувалось.

24.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 24.02.2012p. 
На головну сторінку