Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №540 від 24.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія

Демарш опозиції

17 лютого під час позачергової сесії облради депутати-опозиціонери залишили залу засідань. Такий знак протесту був відповіддю на те, що більшість депутатів не підтримала пропозицію керівника депутатської фракції “Батьківщина” Миколи Кучерука створити депутатську тимчасову робочу комісію, яка перевірила б видатки на будівництво та реконструкцію об’єктів і якість виконаних робіт.

У порядку денному було запропоновано лише два питання: про внесення змін до обласного бюджету; надання згоди на передачу завершених будівництвом об’єктів, вартості виконаних робіт. Друге питання викликало обурення опозиції. Депутати внесли пропозицію до проекту рішення від трьох опозиційних фракцій про створення депутатської комісії щодо будівництва, до якої мали б входити представники всіх фракцій.

Така пропозиція не знайшла підтримки інших депутатів. Тому із 65 присутніх лише 22 - проголосували “за”, 2 - утрималося і 41 - взагалі не голосували.

Депутат фракції ВО “Свобода” Віктор Кривун намагався аргументувати позицію фракції та зачитати заяву, чому “Свобода” не прийматиме участь у такому голосуванні, проте голова обласної ради Юрій Кічатий наказав увімкнути мікрофон…

Сам голова облради вважає дії опозиційних фракцій політичними, і вони свідчать про початок виборів.

- В обласній раді працює постійна комісія з економічних питань та комунальної власності на чолі з Григорієм Мінічем, яка контролює всі зазначені питання, і потреби створювати тимчасові комісії в нас немає. Також кожен депутат може звернутися із відповідним запитом і отримати відповідь щодо фінансування будівництва будь-яких об’єктів, - зазначив Юрій КІЧАТИЙ.

24.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 24.02.2012p. 
На головну сторінку