Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №540 від 24.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Безпечність

Втекли, щоб самовизначитися

Правоохоронці усю ніч шукали двох неповнолітніх втікачок. Як з’ясувалося пізніше, 13-річна Надія та 14-річна Алла блукали під’їздами кузнецовських багатоповерхівок, щоб довести всім, що вони вже дорослі.

У суботу близько другої ночі до Кузнецовського міськвідділу міліції зателефонувала місцева жителька, яка стривоженим голосом повідомила про те, що її дочка з подругою ще близько 18:00 години пішла з дому і до цього часу не повернулась.

Для пошуків дівчат за тривогою підняли особовий склад Кузнецовської міліції. Крім цього, до міста відразу ж прибули співробітники спецпідрозділу “Беркут”, ВДАІ та інших оперативних служб обласної міліції.

Усю ніч міліціонери прочісували вулиці Кузнецовська, перевіряли під’їзди будинків, оглядали відчинені горища та підвали. Не стояла осторонь пошуків і громадськість - орієнтування з прикметами зниклих школярок роздали таксистам, працівникам міської автостанції, водіям міжміських маршрутних автобусів.

Вже на ранок, у результаті планомірних дій правоохоронців, неповнолітніх втікачок знайшли у під’їзді одного з будинків. Спілкуючись з ними вартові порядку з’ясували, що дівчата постійно переховувалися, аби не бути викритими.

Як пояснила 14-річна Алла, це була спроба самовизначення в період дорослішання, спосіб заявити про себе та водночас страх покарання за проступки у школі.

Як з’ясувалося пізніше, пригоди дівчат розпочалися ще задовго до їх зникнення. Подруги прогуляли уроки, а згодом злякалися, що будуть за це покарані. Вже ввечері юні втікачки вешталися кригою річки Стир. Оскільки лід був не досить товстим, Алла провалилася під воду. На щастя, Надія не розгубилася і допомогла подрузі вилізти з крижаної води. Здавалося б, потрібно було відразу ж бігти додому, щоб зігрітися. Але ні. Котрась із них запропонувала піти переодягнутися до їхньої спільної подруги. Мовляв, ми уже дорослі і самі можемо вирішувати свої проблеми.

Наразі на батьків Надії і Алли складені та направлені протоколи на розгляд місцевого суду. З дівчатами міліціонери провели профілактичну бесіду, аби на дозвіллі вони добре обміркували свою непристойну поведінку і наслідки, які можуть принести горе їхнім родинам і близьким.

24.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 24.02.2012p. 
На головну сторінку