Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №541 від 01.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Феміда

ВИРОК ЛУЦЕНКУ - 4 РОКИ УВ’ЯЗНЕННЯ

Печерський районний суд визнав винним екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у розкраданні держмайна, а також злочинній змові з його екс-водієм Леонідом Приступлюком і засудив його до 4 років позбавлення волі. Суд також вирішив конфіскувати майно політика, а також заборонити йому протягом трьох років обіймати державні посади. Вирок, за словами судді Сергія Вовка, вступає в силу з моменту арешту екс-міністра, тому за ґратами він проведе близько трьох років. Обвинувальний вирок судді прочитали з кількома перервами протягом майже п’яти годин.

Юрій Луценко встиг сказати останнє слово перед тим, як його вивели із зали суду.

Юрій ЛУЦЕНКО: “Цим судовим рішенням правляча мафія продемонструвала - вона боїться чесного слова, принциповості та командності опозиційних сил. Цим судовим рішенням підтвердився діагноз - верховенство помсти, а не верховенство закону в Україні. В Україні відсутній об’єктивний та незалежний суд. Аргумент? Незалежна експертиза Генпрокуратури підтвердила, що збитків при відзначенні Дня міліції не було. Незалежна експертиза захисту також підтвердила, що збитки відсутні. Тим не менше, мене судять за нанесення 640 тисяч збитків. Суд не прийняв до уваги ці свідчення і зачитав заготовлене політиками-замовниками із Адміністрації Президента рішення про вилучення мене із політичного життя країни як політичного діяча. Я залишаюся при своїх переконаннях. Я доведу свою правоту. Я буду використовувати всі надані мені українськими законами та міжнародними угодами можливості для перемоги в юридичному та політичному планах”.

Сергій ШТУРХЕЦЬКИЙ, депутат Рівненської облради, “Народна самооборона”: “Правлячий режим цим вироком підтвердив свій патологічний страх перед вільними і прозорими виборами, адже термін ув’язнення Юрія Луценка за абсурдну “злочинну змову із водієм” охоплює не лише парламентські вибори 2012 року, але й президентські 2015-го. Важко зараз підібрати слова, які б передали почуття думаючих і вільних людей, які ще залишилися в Україні. Можна сказати одне: нас вкотре віддалили від правової держави, нас вкотре відлучили від Європи, у нас вкотре хочуть забрати надію на демократичне врядування. Але надія, як відомо, помирає останньою. І насправді Печерський суд пересохшими від хвилювання вустами суддів проголосив вирок не Юрію Луценку”.

01.03.2012Прес-служба Рівненської організації “Народна Самооборона”



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2012p. 
На головну сторінку