Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На черзі

Цього літа дихатиметься легше

Традиційно щовесни та літа частина мешканців обласного центру скаржиться на сморід від відходів, що лежать на нашому приміському полігоні для сміття. Вже не одне десятиріччя місцева влада планувала збудувати підприємство із переробки побутових відходів, і лише торік справа зрушила з мертвої точки, та розпочалися роботи із будівництва сміттєпереробного заводу.

Для того, аби дізнатися про перспективи запуску цього вкрай необхідного для Рівного та декількох навколишніх населених пунктів підприємства, ми звернулися до директора фірми “Санком-Рівне” (одного із співзасновників заводу) Святослава ЄВТУШЕНКА по коментар:

- Повномасштабні роботи із будівництва підприємства розпочалися у вересні минулоріч. Вже в середині березня почнеться постачання обладнання, його монтаж та налагодження. Ми сподіваємося, що вже на початку літа підприємство розпочне свою роботу. Обласний центр щорічно “виробляє” близько шістдесяти тисяч тонн відходів, а наше підприємство розраховане на переробку близько шістдесяти п’яти тисяч тонн відходів. Тобто, наш сміттєвий полігон нарешті не буде збільшуватися. Ми розуміємо, що обласний центр розростається, а з ним зростають й обсяги сміття, яке потрібно переробляти. Вже сьогодні ми плануємо другу чергу будівництва підприємства, що дасть можливість практично подвоїти обсяги переробки сміття. Хочу зауважити, що будівництво сміттєпереробного заводу - це унікальний приклад перетворення відходів на доходи з користю для людей та навколишнього середовища. До того ж, це більше п’ятдесяти нових робочих місць. Хоча назвати цей завод дешевим аж ніяк не можна. Вартість проекту та будівництва - близько тринадцяти мільйонів євро.

07.03.2012Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2012p. 
На головну сторінку