Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Мистецтво одного села

До 14 березня в Рівненському обласному краєзнавчому музеї проходитиме обласна мистецька акція “Мистецтво одного села” - виставка майстрів народної творчості села Гільча Друга Здолбунівського району.

Учасники урочистого відкриття ознайомилися з експозицією виставки, яка широко представлена вишивками (рушники, серветки, традиційне народне вбрання), побутовими речами, виробами з дерева, лози, металу, фотороботами.

Особливо сподобались присутнім авторські роботи Іванни Мартинюк та Любові Шаркової у вигляді ляльок-мотанок та писанки і макраме Надії Богатько.

Шевченкіана у Пересопниці

У культурно-археологічному центрі “Пересопниця” поставлять моновиставу про Тараса Шевченка. Її зможуть побачити усі, хто приїде на екскурсію. Таким чином у Пересопниці відзначатимуть шевченківські дні. “Сценарій до цієї вистави пише рівненська письменниця, - розповів директор центру Микола ФЕДОРИШИН. - Таке дійство на Батьківщині Першокниги буде дуже доречним. Адже Тарас Шевченко гортав сторінки Пересопницького Євангеліє. Він знайшов книгу в Переяславській семінарії, про це згадував у мемуарах”.

Скаржтеся через Фейсбук

- Відтепер краяни зможуть звертатися по допомогу до обласної влади і через Інтернет. Адже громадська приймальня облдержадміністрації вже є у Фейсбуці http://www.facebook.com/profile.php?id=100003518835659, - розповідає начальник відділу роботи зі зверненнями громадян апарату ОДА Микола ШУСТОВ.

Таким чином тепер, щоб розповісти про проблемні питання, мешканці Рівненщини можуть скористатися соціальною мережею. До того ж, у віртуальній громадській приймальні можна дізнатися про особисті прийоми, які проводить очільник краю та його заступники.

Невдовзі у соціальній мережі Фейсбук зареєструється голова облдержадміністрації Василь Берташ.

У суперфіналі - 9 родин

Вже у березні стануть відомі імена трьох останніх сімейних команд, що змагатимуться за перемогу. А найспортивніша родина отримає квитки на “Євро-2012”. Суперфінал другого сезону “Сімейних перегонів” відбудеться 29 квітня. За підсумками усіх турів нагороджуватимуть не лише переможців гри, але й найактивнішу громаду. Подарунком для неї стане спортивний майданчик.

Заможне суспільство

Перспективи розвитку Рівненщини в 2012 році прописали у регіональному плані дій. Його обговорили та ухвалили члени обласного комітету з економічних реформ. Зокрема, задля впровадження Програми економічних реформ на 2012-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, на Рівненщині працюватимуть за 15 напрямками. Так, в області реформуватимуть освіту, медицину, ЖКГ тощо.

07.03.2012



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2012p. 
На головну сторінку