Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нагороди

Талановита Рівненщина

Талановита Рівненщина

П’ять грантів у галузі літератури, культури і мистецтв на суму 22 тисячі 299 грн. та 15 стипендій для провідних творчих працівників у розмірі 200 грн. щомісяця кожна, отримали талановиті та працьовиті рівняни від голови обласної державної адміністрації Василя Берташа і голови обласної ради Юрія Кічатого.

Загалом, ці гранти вручають вже не вперше. Ще у 2003 році враховуючи вагомий внесок працівників культури та аматорів народного мистецтва у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність місцева влада вирішила щороку відзначати талановитих людей Рівненщини.

Під час нагородження голова обласної державної адміністрації Василь Берташ звернувся до стипендіатів із словами подяки:

- Я пишаюся тим, що Рівненщина багата на талановитих та працьовитих людей. Адже майбутнє нашої області і України саме за такими людьми - цілеспрямованими, активними, ініціативними. Людьми, які не тільки живуть своєю роботою, а й зацікавлюють нею інших. Тому, яким би не був бюджет області і якою не була б ситуація у державі, я, як голова обласної державної адміністрації, завжди підтримуватиму вас.

Зокрема, гранти на розвиток подальшої діяльності отримали концертмейстер етнокультурного центру “Веснянка” Рівненського міського Палацу дітей та молоді Олена Кушнірук на підготовку видання та тиражування компакт-диску “Пісні бурштинового шляху”, старший прокурор відділу прокуратури області Валентина Люліч на видання збірки власних поезій “Яблуневе сонце”, студентка РДГУ Юлія Миколайчук на проведення фольклорно-етнографічної експедиції, молодший науковий працівник літературного музею Уласа Самчука в Рівному Інна Нагорна на видання книги творів Юрія Горліс-Горського “Отаман Хмара” та системний адміністратор обласної державної бібліотеки Іван Ніколаєв на створення аудіопідкастів для незрячих та слабозорих людей на сайті обласної державної бібліотеки.

- Грант, який ми отримали, піде на підготовку видання та тиражування компакт-диску “Пісні бурштинового шляху”, - розповідає учасниця етнокультурного центру “Веснянка” Рівненського міського Палацу дітей та молоді Олена КУШНІРУК. - Адже Рівненщина багата не тільки на бурштин, а й на цікавий фольклор та звичаї. Тому нам хочеться, щоб наша культурна спадщина збереглася і для наступних поколінь.

Закінчилося все дійство взаємоподяками та обіцянками. Зокрема, Рівненська влада обіцяла і надалі підтримувати талановитих мешканців, а стипендіати та люди, які отримали гранти, ще краще та завзятіше працювати.

07.03.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2012p. 
На головну сторінку