Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Рівнян закликають подарувати хворим дітям книгу

“Подаруймо дітям затишок” - з таким закликом до рівнян звернулась громадська організація “Місто мого серця”. Активісти ініціювали створення навчально-розвиваючої кімнати для діток, що лікуються у відділенні дитячого туберкульозу Рівненського обласного тубдиспансеру.

У відділенні розрахованому на 30 ліжок, лікуються діти віком від перших днів життя до 18 років. Лікування є тривалим - три, п’ять та більше місяців. Проблема туберкульозу серед дітей є надзвичайно актуальною, оскільки діти в десятки разів вразливіші за дорослих з погляду ризику зараження і перебігу хвороби. За своїми анатомо-фізіологічними особливостями вони є найбільш чутливим до туберкульозної інфекції контингентом населення.

Олена ПОЛІЩУК, керівник відділу благодійності ГО “Місто мого серця” зауважила: “В Україні з 1995 року ніяк не можуть спинити епідемію туберкульозу, тому ми на другому місці в Європі після Росії за чисельністю хворих на сухоти. Хоча Рівненська область також перебуває у стані туберкульозної епідемії, у нас показник захворюваності нижчий, аніж загалом по Україні як серед дорослих, так і серед дітей. Значна частина хворих - це діти з незаможних родин, які потрапили у складні життєві обставини, тому їм необхідна турбота, увага та підтримка людей благополучних, до яких доля є прихильнішою”.

Ольга ШУСТІК, голова правління ГО “Місто мого серця” пояснила: “Для дітей дуже важливе як лікування медикаментами, так і душевна турбота. Лише комплексне лікування дає гарні результати та швидше одужання. А що лікує краще ніж книга? У відділенні дітки лікуються з усієї області і багатьох батьки не мають можливості відвідувати постійно. Деякі діти є з інтернату, тому для них не вистачає уваги, розуміння та підтримки у боротьбі з недугою. От ми і вирішили, що найприємнішим подарунком для дітей буде книга. Тому ми закликаємо всіх рівнян, щоб приносили цікаві книги, для дітей”.

Книги можна приносити адміністратору атракціону “5D cinema” (м.Рівне, вул. Соборна,94, 1 поверх, “Галерея ПРЕМ’ЄР”) щодня з 14.00 до 19.00 (працюємо без вихідних)!

07.03.2012



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2012p. 
На головну сторінку