Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Група підтримки

“Пока человек чувствует боль - он жив. Пока человек чувствует чужую боль - он человек”.

12 березня 1845 року привселюдно продемонстровано підшкірні ін’єкції морфію для лікування невралгії. Щороку майже 428 тисяч осіб в Україні потребують знеболення та паліативної допомоги для полегшення больових симптомів невиліковних хвороб.

Програма “Громадське здоров’я” Міжнародного фонду “Відродження” підтримує зусилля, спрямовані на захист права кожної людини жити без болю, права на гідне життя - попри діагноз та життєві обставини.

Реєстрація перорального морфіну дозволить суттєво полегшити стан таких пацієнтів. Морфін - ключовий елемент лікування больового синдрому у випадку раку. Він включений до основного переліку лікарських засобів Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я. Тобто пероральний морфін є найбільш ефективним, безпечним та доступним, з точки зору витрат, лікарським засобом. Для українських пацієнтів морфін доступний винятково у вигляді ін’єкцій, а таблетована форма у країні не зареєстрована. За такої ситуації пацієнтам доводиться терпіти біль, що завдає хвороба, та біль, спричинений ін’єкціями.

Для покращення доступу до знеболення потрібні дії як рідних пацієнтів та фахівців, так і кожного громадянина. З цією метою у 6 містах України (Херсон, Івано-Франківськ, Миколаїв, Дніпропетровськ, Вінниця), в тому числі і в Рівному, створено групи підтримки для людей, яких торкнулась ця проблема. Група проходить в офісі Рівненського обласного відділення ВБО “Всеукраїнська мережа ЛЖВ” за адресою: вул.Драгоманова,9 (вхід з двору жіночої консультації).

Докладнішу інформацію можна отримати на сторінці Facebook Stopбіль або за тел.43-97-63 (Світлана).

07.03.2012



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2012p. 
На головну сторінку