Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Захват

На цукровий завод у Бабині напали рейдери

На цукровий завод у Бабині напали рейдери

1 березня близько десятої години вечора п’ять мікроавтобусів з чоловіками спортивної статури, віком від 20 до 30 років, під’їхали до головного входу цукрового заводу, що знаходиться у Бабині, і входить до складу компанії “Інсеко”. Мета була чітка - здійснити силове захоплення підприємства. Розрахунок простий - ефект раптовості та несподіваності. Аж тут...

У той день директор заводу затримався на роботі допізна. Тож його та п’ятьох охоронців рейдери замкнули в одному з господарських приміщень. У чоловіків відібрали мобільні телефони та вимкнули стаціонарні засоби зв’язку. Незважаючи на це одному із заручників вдалося повідомити правоохоронців про цей зухвалий напад і вже через короткий час більшість з незваних гостей лежала ниць із кайданками на зап’ястях.

Співробітники УБОЗу, “Беркуту”, “Соколу”, слідства, кінологічного центру, НДЕКЦ та інших оперативних підрозділів управління МВС України в Рівненській області усю ніч на території у сімнадцять гектарів шукали нападників. Зважаючи на величезну територію заводу, правоохоронці до ранку за допомогою службових собак та спецтехніки вишукували молодиків. Двоє з них знайшли у селі, де знаходилось підприємство. Відтак на ранок місце перебування кожного було встановлено. Правоохоронцям вдалося затримали понад сімдесят молодиків, які скоїли рейдерський захват цукрового заводу.

Як згодом стало відомо із пояснень затриманих, понад сім десятків рейдерів прибули на Рівненщину з центральної України. Більшість з них - мешканці столиці, Київської та Черкаської областей. Зловмисники були озброєні металевими кийками, битками та навіть пристроями для відстрілу гумових куль. Але, на щастя, ніхто не постраждав.

- Група швидкого реагування, у складі якої були співробітники “Беркуту” та “Соколу”, нейтралізували рейдерів миттєво, - повідомив начальник УБОЗ УМВС Анатолій ПОПЛАВСЬКИЙ. - Та не лише ці спецпідрозділи відзначилися під час проведення операції. Залагоджені дії усіх без винятку служб міліції були гарантом позитивного результату. За цим фактом порушено кримінальну справу. Наразі з’ясовується ступінь причетності кожного із затриманих до рейдерського нападу та, основне - ініціаторів незаконного заволодіння підприємством.

Дізнатися більш детальну інформацію, та зрештою відповісти на головне запитання: хто саме “кинув око” на цукровий завод у Бабині, допоки не вдалося. Цікавить і те, як колона з п’яти автобусів змогла безперешкодно проїхати сотні кілометрів і не привернути увагу працівників ДАІ. Остання відома рейдерська атака відбулася на Рівненському ливарному заводі декілька років тому. До речі, сторони і досі не з’ясували свої стосунки.

Та найцікавіше у цій історії інше - згідно з українським законодавством, а саме Кримінальним кодексом, такої статті, як рейдерство, там немає. Відтак, незважаючи на всю оперативність, нічні пошуки, залучення різних служб, правоохоронці були змушені відпустити нападників, які в один голос стверджували, що їхали на роботу охоронцями. Щоправда, після зняття відбитків, перевірки документів та дачі пояснень.

07.03.2012



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2012p. 
На головну сторінку