Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стронгменівський майстер-клас

Вірастюк руку тис усім - обійшлося без травм

Вірастюк руку тис усім - обійшлося без травм

Минулого тижня Рівне відвідала найсильніша людина світу 2004 року Василь Вірастюк. 155-кілограмовий велетень, який носить 46-й розмір взуття в одному із спортивних закладів провів відкрите тренування, на якому всі, хто був присутній у залі, мали можливість потиснути міцну руку богатиря або ж сфотографуватися із знаменитістю. Крім цього, Василь Вірастюк зазначив, що хотів би ще в майбутньому завітати до Рівного, але вже на якийсь “стронгменівський” турнір.

Ініціював приїзд спортсмена до Рівного депутат Рівненської міської ради Олександр КУРСИК. За словами депутата, запрошення “стронгмена” не має жодного політичного підтексту.

- У цьому заході немає ні грама політики, - зазначив пан Курсик. - Я просто виконую те, що обіцяв: популяризую Рівне серед відомих українців і знайомлю рівнян з найпопулярнішими співвітчизниками. Вважаю, що Василь Вірастюк на власному прикладі за один день заохотив більше рівнян до занять спортом, ніж я за місяць пропаганди здорового способу життя.

Щодо самого Василя Вірастюка, то він, як завжди, був відкритим до спілкування і жодного натяку на зірковість у нього не помітили. Прикарпатець як інші чекав черги до того чи іншого тренажера, адже на той час там займалося чимало людей, пив воду, як усі з одного і того ж одноразового стаканчика тощо. Тренування тривало десь півтори години, після чого відбулися годинні фото- та автограф-сесії. Василь Вірастюк не приховував, що був вражений наявністю в нашому місті таких спорткомплексів і сказав, що з радістю приїхав би ще до Рівного, але вже на спортивні змагання:

- Тренажерний зал мені дуже сподобався, - зазначив силач. - Хочеться, щоб місцева влада Рівного запросила нас сюди з турніром. Ми б приїхали із “стронгменами” на змагання. Думаю, мешканцям міста це б сподобалось. У цілому, хочеться закликати рівнян до ведення здорового стилю життя! Я з дитинства займаюсь спортом, не ходив дворами, під’їздами, а приходив зі школи, брав тренувальну сумку і йшов у манеж тренуватись. Гадаю, сучасній молоді необхідно робити так само. Треба змінити свій стиль життя, повернути у нього спорт, необхідно знову зробити спорт модним. Щодо мого секрету успіху, то можливо він і є, але якщо я його озвучу, то це не означає, що цим може скористатись хтось ще, адже у кожного свій унікальний секрет. Утім, найголовніше - це те, що я завжди робив свою роботу на всі сто відсотків. Я люблю справу, якою займаюсь, тому і досягнув таких результатів.

А далі 38-річний велетень поїхав на зустріч зі студентами НУВГП та спортсменами Рівного. У спортивному залі НУВГП на богатиря чекали сотні його шанувальників. Тренери університету розповіли “стронгмену” про свій навчальний заклад та познайомили Вірастюка з кращими рівненськими спортсменами. Там же, за спілкуванням, розповів про свої перші кроки у спорті. Зокрема, що почав кар’єру спортсмена з 10-річного віку. Спочатку займався плаванням, футболом, вільною боротьбою. До 2000 року професійно займався легкою атлетикою - штовханням ядра. Став Майстром спорту міжнародного класу. Зізнається, що українські спортивні функціонери пропонували йому поїхати на Олімпіаду, але відмовився від цієї пропозиції, повністю змінивши спеціалізацію. І таким чином, ставши “стронгменом” через деякий час здобув найвищу світову відзнаку - титул найсильнішої людини світу 2004 року. Що цікаво, до Рівного Василь Вірастюк завітав не один, а зі своїм дев’ятирічним сином Адамом. На зустрічі гостя запитали: чи хотів би він, щоб його син прожив таке життя, як і він, тобто став професійним спортсменом. На що Василь Вірастюк із гордістю розповів, що Адам вже активно займається спортом, зокрема, східними єдиноборствами, але все-таки наголосив, що долю його син обере собі сам.

07.03.2012Андрій ЄЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2012p. 
На головну сторінку