Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №545 від 29.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

З травня збільшаться пенсії

Розмір виплат підвищать тим, кому пенсія була призначена до 2008 року. За дорученням керівництва Рівненщини, фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в області вже проаналізували всі особові справи.

За попереднім підрахунком, на збільшення виплат претендують 230 тисяч пенсіонерів Рівненщини. Для обчислення збільшених сум уже розпочали процес “осучаснення” заробітної плати. Заробіток для перерахунку пенсії поетапно осучаснять до середньомісячного окладу в галузях економіки за 2007 рік - 1197 гривень 91 копійки. Сума збільшення буде для кожного індивідуальна, оскільки залежить від стажу пенсіонера і зарплати. Втім, вже нині відомо, що середній розмір пенсії зросте на 103 гривні.

Що будуватимемо?

На нараді під керівництвом заступника голови ОДА Володимира Новака вирішували, як цьогоріч добудовувати незавершені житлові об’єкти. Зокрема, за його дорученням, профільні заступники міст і районів мають проаналізувати всі багатоквартирні будинки із високим ступенем готовності.

За попереднім аналізом, першими претендентами на добудову є 13 об’єктів із понад сімдесятивідсотковим ступенем готовності. Це майже сім сотень квартир на первинному ринку нерухомості, а отже понад 40 тисяч метрів квадратних у новобудовах.

Сучасне житло до кінця року планують ввести в експлуатацію у Рівному, а також містах Дубно, Костопіль, Здолбунів, Дубровиця та селищі міського типу Млинів.

Усиновили вже 15 дітей

- За неповні три місяці, це значна кількість, - резюмує начальник служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор МАРЧУК. - Адже у 2011 році за півроку усиновили 17 сиріт та позбавлених батьківського піклування. У родини беруть переважно малюків до 3 років. Хоча всиновлюють і старших. Тим часом цьогоріч у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї влаштували десятьох вихованців соціальних закладів.

15 сіл знеструмив вітер

Через сильні пориви вітру минулими вихідними не стало світла відразу в декількох населених пунктах Гощанського, Зарічненського та Рівненського районів. Найбільше ліній електропередач негода пошкодила у Володимирецькому, Березнівському, Дубенському та Рівненському районах.

Новий дитсадок

Віднедавна дошкільна освіта стала доступною для малят села Рудка, що в Демидівському районі. Тут відкрили дитсадок, розрахований на 20 вихованців. Потреба у дошкільному закладі назріла давно, адже дитсадка у селі не було більш ніж 10 років. Тим часом нині в населеному пункті налічується до півсотні малят дошкільного віку. Усіх їх потрібно підготувати до навчання у першому класі. Новий дитсадок функціонує у приміщенні школи. Він розрахований на короткотермінове перебування малят.

29.03.2012



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2012p. 
На головну сторінку