Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №545 від 29.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сезон

На Рівненщині епідемія грипу!

Для когось подвійні канікули, а для когось головний біль - “Скільки ж цього разу я витрачу на ліки?”. Саме так сприймається слово карантин, який захопив нашу область.

Минулого тижня в Рівненській області на грип та гострі респіраторні інфекції захворіло понад вісім тисяч людей, з них 68 відсотків - діти до 18 років.

- У містах Рівне, Кузнецовськ та Дубно перевищено епідеміологічний поріг, схожа ситуація передбачається у Костополі та Березному, - розповідає начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Віталій БОЙКО. - Найменша кількість хворих спостерігається у Володимирецькому районі. На сьогодні лікарні повністю забезпечені усіма необхідними медикаментами. Можна сказати, що завдяки тому, що діти знаходяться на весняних канікулах епідемія грипу пройде без наслідків як для дорослих жителів міста, так і для дітей.

Завідувач епідеміологічним відділенням Рівненської обласної СЕС Анатолій РЄЗНІКОВ повідомив, що станом на 27 березня в Рівненській області зареєстровано 8170 випадків захворювання на грип та ГРВІ. Захворюваність на грип в області зросла на 96%. Основним вірусом в області є вірус грипу A(H3N2). Цей грип є небезпечним і може викликати ускладнення.

Наразі епідеміологічного порогу досягло чотири міста в області. До них може приєднатися і Гощанський район - там вже закрита одна школа та 9 дитячих садочків. Проте Анатолій Рєзніков зазначив, що садочки під час карантину не закриваються. Адже там працює лікар, який стежить за тим щоб діти у садочки приходили здоровими, аби не заразити всю групу.

На завершення завідувач епідеміологічним відділенням порадив не займатися самолікуванням і за найменших ознак захворювання звертатися до фахівців.

Щоб не захворіти медики рекомендують:

• Не чіпайте очі і ніс брудними руками. Мікроби і віруси легко проникають через слизові всередину.

• Висипайтеся. Недолік сну знижує імунітет.

• Харчуйтеся регулярно і різноманітно.

• Займайтеся спортом, це підвищує імунітет.

• У міру можливості уникайте контактів з людьми, що мають симптоми застудних захворювань.

29.03.2012



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2012p. 
На головну сторінку