Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №547 від 12.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Хмельницькі студенти у захваті від Рівненського Льонокомбінату

Хмельницькі студенти у захваті від Рівненського Льонокомбінату

Підприємство, яке колись було руїнами, зараз ставлять у приклад, і сюди приїжджають на екскурсії. Нині Рівненський Льонокомбінат із новітніми технологіями та сучасним обладнанням займає провідне місце у легкій промисловості України. На його базі випускається продукція, яку цінують не лише в нашій країні, а й за її межами.

Вже вкотре Рівненський Льонокомбінат на чолі зі своїм власником Олегом Червонюком зустрічає гостей. Цього разу підприємство відвідали студенти та викладачі Хмельницького Національного університету.

Студенти спеціальностей “текстильна хімія і опоряджувальні виробництва”, “конструювання та технології швейних виробів”, “обладнання легкої промисловості та побутового обслуговування” змогли на власні очі побачити всю масштабність виробництва.

- Мені надзвичайно сподобалося все, що я побачила, - розповідає студентка спеціальності “хімічна промисловість” Єлизавета ВІСТЮК. - Приємно усвідомлювати, що в Україні є підприємство таких масштабів, і ми можемо не лише прочитати про виробничий процес, а й побачити його на власні очі. Адже дізнаватися про новітні технології із підручників і мати змогу спостерігати за всім безпосередньо в цеху - це різні речі. Після побаченого я переконалася, що зробила правильний вибір, обравши цей цікавий і потрібний фах. Тому, намагатимуся ще завзятіше навчатися, аби потім стати професіоналом своєї справи.

Зараз підприємство намагається відновити виробництво тканини на повну потужність. Але для цього потрібні люди, які прагнуть продуктивно та результативно трудитися. Робітники, які зможуть працювати на сучасному обладнанні. Адже устаткування, яке зараз є на Льонокомбінаті, а це новітні німецькі технології, потребує справжніх професіоналів.

- Ми живемо у країні з великим потенціалом, - розповідає доцент кафедри Ольга ПАРАСКА. - Про Рівненський Льонокомбінат ми чули вже давно. Це потужне сучасне підприємство, яке розвивається у досить швидкому темпі. Враховуючи те, що напрямок нашої спеціальності - хімічна промисловість та інженерія, студентам університету цікаво побачити виробництво наживо. За кордоном вже давно практикують стажування на виробництві. І ми також прагнемо досягнути європейських стандартів, тому всебічно співпрацюємо з підприємствами. З одного боку, під час таких екскурсій студенти можуть покращити свої навички, яких набули під час навчання, а з іншого - мають можливість бачити, що на них чекає у майбутньому.

Олег Червонюк розповів молодим людям, з чого все розпочалося, як відроджувалося підприємство. Показав цехи з виробництва, оброблення, фарбування та сушіння тканини. Студенти на власні очі побачили готову ткацьку продукцію, трикотажне полотно та надсучасне обладнання з Німеччини, аналогів якому в Україні немає. Побачили екскурсанти і готову продукцію у рулонах.

- Те, що студенти та викладачі самі цікавляться нашим підприємством і шукають можливість, щоб відвідати його, мене неабияк тішить, - розповідає власник Рівненського Льонокомбінату Олег ЧЕРВОНЮК. - Адже це свідчить про те, що наша праця не є марною. Люди, які працювали ткачами, технологами, фарбувальниками - всі вони вкладали свій труд у відродження підприємства. Тому нам приємно, що ми цікаві не лише можновладцям, а й молодим і перспективним людям. Кожну екскурсію для студентів, випускників, викладачів я проводжу із позитивними емоціями. Вірю в те, що наша молодь зможе збудувати Україну кращою, ніж вона є. Тому я хочу показати на власному прикладі, що можна досягти успіху не покладаючись на зв’язки, а лише на свої можливості та працю. Ми постійно шукаємо робітників, які могли б плідно працювати, вдосконалюватися та розвиватися, підвищувати свою майстерність, тому кожну з екскурсій розцінюємо, як можливість зацікавити і залучити молодих людей до нашого виробництва.

12.04.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2012p. 
На головну сторінку