Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №238 від 04.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Магічне свято

Вальпургієвський шабаш »на хаті»

Вальпургієвський шабаш »на хаті»

або Як рівненські студенти викликали духів повітря

Чаклунське свято Вальпургієвської ночі, яке весь світ святкував з 31 квітня на 1 травня, має католицьке коріння, бо названо в честь святої ігумені Вальпургії. Проте з часом воно закріпилося, як чаклунське та сатанинське. І досі у цю ніч представники магічних культів влаштовують вечірки-шабаші, різні оргії або просто магічні ритуали. Рівняни, виявляється, теж не стоять осторонь цього свята!

Стало відомо, що в одному з помешкань міста Рівного молодь святкувала Вальпургієву ніч. Під час проведення магічного ритуалу, який не обійшовся без використання одурманюючої речовини, п’ятеро рівненських студентів впали в транс.

Коментар »РР»:

За словами Оксани Р., яка була в ту ніч на квартирі товариша, де й проводили шабаш, магічний ритуал розпочався після дванадцятої ночі, коли чаклуни-аматори захмеліли від вина. Дівчина пригадує, що після обговорення книг Кастанеди про “точку зборки”, 22-річний Антон (ім’я змінене) запалив свічку й урочисто повідомив, що нинішня ніч сприятлива для викликання саме духів Повітря. В природі, повідомив »учень чародія», є кілька різновидів мешканців астралу. Духи Землі, Води, Вогню, є представниками духовного світу першого рівня. За словами рівненського практика, якщо з цими духами увійти в контакт, можна з цього отримати непогану вигоду. Так, вони допоможуть втілити в життя ваші задуми. Хоча, якщо їх розсердити (наприклад, неправильно провівши ритуал), - представники духовного світу покарають оператора-невдаху. Світ духів - річ тонка.

Як розповідає дівчина, під час ритуалу у неї перед очима пропливали різні образи. “Духи повітря” виглядали прозорими й легкими. Свого фізичного тіла вона не відчувала. Їй видалося, що вона літає в інших вимірах. (Ще б пак, без галюциногенної трави тут не обійшлося! - авт.)

Вийшовши з трансу, кожен з учасників розповів про свої астральні пригоди - хтось бачив білий корабель, а хтось гуляв у Альпійських горах. Так і завершився ритуал спілкування з духами. За словами Антона, такий підхід дає змогу людині пізнати себе і розслабитися.

- Наступний шабаш ми призначили на червень, - говорить Оксана. - Плануємо його провести на лоні природи, біля великого вогнища...

А на запитання, яке ж зілля вони жували у ту магічну ніч, Оксана припустила: “Можливо, дурман”. І додала, що в малих дозах він, на її думку, не шкодить людині, навпаки, розширює свідомість, яка у звичних умовах спить.

За словами заступника начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського виконкому Мар’яни Семенюк, подібні “забавки” рівненських студентів є доволі небезпечними.

- У Рівному існують цікаві молодіжні організації, куди можна вступити й проводити свій час повноцінно, - говорить пані Семенюк. – Це, наприклад, “Пласт”, “Екологія”, “Клуб української елітарної молоді”. Є ще “Молодіжна рада”, яка діє при католицькій церкві. А тією, перепрошую, дурницею займатися не рекомендую, якби мала повноваження - заборонила б узагалі!

04.05.2006Руслана ГОРУК



Рівне-Ракурс №10 від 04.05.2006p. 
На головну сторінку