Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №553 від 23.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відпочинок

Пікнік скасовується

В’їзд у лісові масиви у спеку буде заборонений. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Василь Берташ, аби уникнути пожеж, а отже й сотні тисяч збитків. Коли документ вступить у дію, мають визначити лісівники, встановивши межу пожежонебезпеки. Відтоді відпочивальникам забороняється розкладати багаття в лісі. Порушникам доведеться платити штрафи. Щоправда, на території Рівненщини вже облаштували майже сто притрасових місць відпочинку з безпечними для природи мангалами. За місяць будуть готові ще десяток зупинок у лісі, розраховані на компанії до 50 чоловік.

Водночас лісівники запевнили, що для підвищення пожежної безпеки облаштовують вежі з відеоспостереженням. Нові технології не лише забезпечують якісний моніторинг, а й дозволяють чітко визначити осередок загоряння.

Разом із тим заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак доручив ґрунтовніше підготуватися до спеки власникам держспецлісгоспів, оскільки з початку року в них вже було 16 загорянь. Їх вчасно виявили та локалізували, прозвітували заступникові під час засідання обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. А це результат теоретичних і практичних навчань оперативної взаємодії усіх підрозділів, причетних до гасіння пожеж.

23.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2012p. 
На головну сторінку