Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №558 від 27.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Готуємось до жнив

З наступного тижня аграрії області планують розпочати збір ранніх зернових. Вони дозрівають на майже 250 тисяч гектарах. Ярину, а також озимі ріпак і ячмінь обмолочуватимуть понад 2400 комбайнів. Із них 99 відсотків уже готові до жнив. Технічні можливості дозволяють зібрати урожай у найкоротші терміни.

Нині триває закупівля пального. Уже заготовлено 65 відсотків дизельного палива та 55 відсотків бензину, а це 4685 тонн та 751 тонна відповідно.

Також аграрії готують елеватори для зберігання врожаю. Сім зернових складів, які можуть вмістити понад 300 тисяч тонн збіжжя, уже ліцензовані, ще три проходять сертифікацію. Крім того, сільськогосподарські підприємства мають власні елеватори, на яких можуть зберігати понад 400 тисяч тонн збіжжя. Потужності цих зерносховищ мають повністю задовольнити потреби агровиробників. За кожним районом закріплені керівники обласних служб для надання практичної допомоги у проведенні жнив.

Газифікований Русивель

Відтепер блакитним паливом можуть користуватися жителі села Русивель, що у Гощанському районі. Цього вони чекали майже 6 років, адже вуличні мережі проклали ще у 2007. Тепер газ з’явився у майже 150 оселях селян. На будівництво підвідного газопроводу витратили більше 2 мільйонів гривень. На черзі - газифікація сіл Синів та Терентіїв цього ж району.

Інноваційна освіта

Навчити читати і рахувати малят із раннього віку, розвивати їх здібності завдяки різноманітним художнім технікам, а ще працювати з ними за методикою театру фізичного виховання - такі інноваційні форми роботи втілюють у дошкільних закладах Рівненщини. Водночас новаторські методики практикують і у школах області. Із цим досвідом мали можливість ознайомитися вчителі краю під час педагогічної естафети “Інноваційні горизонти Рівненщини”. Кращі напрацювання втілюватимуть в інших навчальних закладах.

Відкрили музей

На Козацькому Редуті, що поблизу села Плоска Дубенського району, відтепер діятиме музей Козацької слави. Символічну стрічку на його урочистому відкритті перерізав голова облдержадміністрації Василь Берташ. Він подякував усім, хто впорядковує історичні пам’ятки, а отже відроджує та зберігає славні козацькі традиції для наступних поколінь. Очільник області вшанував пам’ять козаків та місцевих селян, які загинули під час визвольної війни. Зокрема, у 1651 році між пагорбами, що ведуть до сіл Плоска та Семидуби відбувся запеклий бій козаків і селян під проводом Богдана Хмельницького з польсько-шляхетськими військами.

Масштабна картина місцевого художника, яка відтворює ту подію, а також знайдені під час розкопок шаблі, люльки та інший козацький реманент стали експонатами музею Козацької слави.

27.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2012p. 
На головну сторінку