Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №558 від 27.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Влада не має морального права говорити про зміну Конституції

Влада не має морального права говорити про зміну Конституції

У цьому переконані в партії “УДАР”. Зокрема, напередодні Дня Конституції голова Рівненської обласної організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка” Віталій Чугунніков зустрівся з представниками місцевих ЗМІ та дав оцінку спробам влади вкотре переписати під себе Основний Закон.

Зокрема, Віталій Чугунніков нагадав журналістам, як у 2010 році Конституційний Суд України одноосібно, без рішення Верховної Ради змінив конституційний устрій держави фактично на президентську республіку. Цим рішенням уся повнота влади без будь-якого суспільного погодження опинилася в руках однієї особи - Президента України.

Представник “УДАРу” наголосив, що у цивілізованих країнах Конституція - не просто зведення правил. “Це - договір про те, як вестимуться справи в країні, як захищатимуться права громадян. І лише на його підставі державні органи можуть здійснювати свої повноваження”.

Натомість в Україні, на думку політика, ситуація невтішна - Основний Закон, фактично, не діє. І хоча Конституція категорично забороняє звужувати права і свободи громадян, на практиці ця норма постійно ігнорується. “На 5 років підвищено пенсійний вік для жінок, на 10 років - страховий стаж для чоловіків і жінок, на 5 років - вислуга років для військовослужбовців. Суттєво обмежені права інвалідів, науковців, чорнобильців, працюючих пенсіонерів, держслужбовців… Як бачимо, Конституція України не виконується - насамперед владою. Тому ця влада не має морального права говорити про зміну Конституції”, - заявив Віталій Семенович.

Він вважає, що говорити про перегляд Конституції може лише влада, яка має підтримку людей, і яка сумлінно дотримується чинного Закону.

“Час нагадати владі, які пункти головного закону України щодня порушуються в нашій державі, - наголосив голова Рівненської обласної організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка”. - І ми буквально вкажемо на них Партії Регіонів, що активно лобіює зміни до Основного Закону, при цьому порушуючи чинні норми”.

27.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2012p. 
На головну сторінку