Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №558 від 27.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шахрайство

Для порятунку батьків винесла всі гроші

На території області правоохоронці все частіше фіксують випадки незаконного заволодіння коштами та майном громадян. Найбільше роми шахраюють у Костопільському та Березнівському районах, а також в обласному центрі.

- Останній випадок зареєстровано на території села Бичаль Костопільського району, - коментує начальник УМВС України в Рівненській області Василь ЛАЗУТКО. - Троє невідомих жінок ромської національності під приводом закупівлі продуктів харчування та сільськогосподарської сировини зайшли до одного із будинків цього населеного пункту.

Господиня в той час поралась у хліві, тож сторонніх осіб на власному подвір’ї не помітила. Коли 24-річна невістка, яка проживає у цьому ж будинку, пізно ввечері не виявила власних золотих виробів, то ясність у ситуацію внесла сусідка. Виявляється, жінка бачила, як пообіді до оселі заходили троє невідомих, які пробули там лічені хвилини. Однак, ніякої підозри в односельчанки це не викликало, адже та була впевнена, що на подвір’ї є власниця.

- У селах є ще довірливі люди, які не завжди зачиняють двері власних осель, - зазначив Василь Іванович. - За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Сьогодні ми розшукуємо трьох людей, які причетні до цієї та аналогічних подій.

А за подібною історією екскурс у минуле робити не довелось. До міліції звернувся 35-річний рівнянин із заявою про зникнення з будинку грошей та цінностей. Як з’ясувалось, усе перелічене із оселі винесла його 11-річна донька, яка просто переживала за здоров’я своїх рідних... Близько 17 години того дня дві невідомі жінки налякали дитину тяжким зуроченням батьків, яке можливо зняти за “особливим” методом. Для цього потрібно було помолитись за деревом за їх здоров’я, потім покласти у хустинку усі цінні речі, які є у будинку, зав’язати її на три вузлики і винести з дому. Довірлива дитина так і зробила, адже нікого ріднішого за тата і маму вона не має. За попередньою інформацією шахраї отримали 3500 гривень, 700 умовних одиниць в іноземній валюті та сім найменувань золотих виробів.

За цим фактом нині триває перевірка.

Всього з початку року на території області зареєстровано 872 факти шахрайських дій.

- Користуючись нагодою, я звертаюсь до усіх: телефонуйте до міліції за номером “102” у випадках, якщо ви помітили підозрілих осіб чи осіб ромської національності, які ходять поблизу ваших осель та можуть займатися шахрайством, - наголосив начальник Управління Василь Лазутко. - Наша безпека залежить тільки від нас самих.

27.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2012p. 
На головну сторінку