Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №559 від 05.07.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Транспорт

Іспанські автобуси возять рівнян

Іспанські автобуси возять рівнян

Шість великогабаритних автобусів уже курсують маршрутом №1 “Льонокомбінат - Ювілейний”. Автобуси марки МАN розраховані на 30 пасажирських сидінь. Вартість проїзду коштує 1 гривня 50 копійок.

- Запуск цих автобусів - це один із пунктів програми розвитку транспорту в місті, - розповідає міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - З їх допомогою ми також зможемо витіснити малі маршрутки. Звісно, великогабаритні автобуси їздитимуть не так часто, як інший громадський транспорт, однак їхній графік руху буде чітким, позаяк на автобусах встановлені GPS-навігатори. Безумовно хотілося б, аби ці автобуси були новими, але ми задоволені і тим, що маємо.

Великогабаритні автобуси пристосовані не лише для перевезення простих жителів міста, але й для людей із обмеженими фізичними можливостями. У самому транспортному засобі є окремий вхід для зручного заїзду людей на інвалідних візках.

- Для інвалідів ці автобуси є надзвичайно потрібними і вагомими, - розповідає голова товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату Петро БУТКЕВИЧ. - У цих автобусах набагато комфортніше їздити, ніж у тролейбусах. Адже на відміну від останніх у “іспанців” є пандус, який піднімається і опускається автоматично, а не в ручну. Та й у автобус заїжджати надзвичайно зручно. В середині транспортного засобу є майданчик, де можна стояти і навіть розвертатися. Єдина проблема - це під’їзд до зупинки, облаштовані бордюрами через які неможливо виїхати на тротуар. Міський голова вже пообіцяв, що зробить під’їзд, тож сподіватимемося, що автобуси працюватимуть справно і ми зможемо комфортно їздити.

Наразі містом курсує лише шість великогабаритних автобусів та найближчим часом їх кількість має збільшитися до дев’яти. Також міський голова зазначив, що якщо в міське управління транспорту та зв’язку надходитимуть скарги від інвалідів за те, що їх не забрали із зупинки - автобус зніматимуть із рейсу, а перевізника позбавлять ліцензії.

05.07.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2012p. 
На головну сторінку